Haberler

22 Bin Zengin Aileye "Özel" Bankacılık Hizmeti

Güncelleme:

Türkiye'de Bazı Bankaların, Belli Bir Tutarın Üzerinde Varlığı Bulunan Müşterilere Hizmet Vermek Amacıyla Bünyesinde Kurduğu "Private Banking" (Özel Bankacılık) Bölümlerinin Sayısı Her Geçen Gün Artıyor.

Türkiye'de bazı bankaların, belli bir tutarın üzerinde varlığı bulunan müşterilere hizmet vermek amacıyla bünyesinde kurduğu "private banking" (özel bankacılık) bölümlerinin sayısı her geçen gün artıyor.

Hizmetlerin giderek çeşitlendiği özel bankacılık bölümlerinde müşterilere, portföy yönetiminden yatırım, sanat, servet, vergi ve mirasa kadar pek çok danışmanlık hizmeti sunuluyor. Belli yerlerdeki sağlık ve kültür harcamalarında indirim, hava limanlarındaki lounge'lardan ücretsiz yararlanma imkanlarını da kapsayabilen hizmetler, seçilmiş bazı şubelerde müşterilere öncelikli ve birebir verilebiliyor.

Türkiye'de en az bir milyon dolara sahip aile sayısının 22 bine yakın olduğu ve bu ailelerin toplam servetinin 100 milyar doların üzerinde bulunduğu ifade ediliyor. Özel bankacılık yönetimi altında bireysel müşteriler için 15 milyar dolarlık bireysel varlık yönetildiği tahmin ediliyor.

Türkiye İş Bankası Özel Bankacılık İş Birimi, 100 bin TL üzerinde finansal varlığı bulunan ve banka toplam varlığı içinde önemli bir paya sahip olan 80 binin üzerindeki özel bankacılık müşterisinin 26 milyar lirayı aşan varlığını yönetiyor.

İş Bankası'nda 400 bin TL üzerinde varlığı bulunan özel bankacılık müşterilerine yönelik olarak da "Privia" markası altında bir sadakat programı yürütülüyor. Tanıtıcı bir kimlik kartı niteliğindeki Privia Kart'a sahip müşteriler, yurt içi ve dışındaki tüm şubelerde öncelikli ve birebir hizmet alıyor.

Yapı Kredi Private Banking, günümüzde 31 özel bankacılık merkezi ve şubesinde, 18 şubedeki özel bankacılık hizmet noktasında ve 200'ün üzerinde müşteri temsilcisi ile müşterilerine vergiden mirasa, sanattan kolleksiyonculuğa kadar çeşitli alanlarda danışmanlık hizmeti veriyor. Yönettiği portföy ise 14.5 milyar dolar.

Kurumsal ve bireysel olmak üzere 3 bine yakın müşterisi bulunan, müşterilerine, "bankacılık hizmetleri, yatırım danışmanlığı, portföy yönetimi ve servet danışmanlığı" olmak üzere 4 ana kolda hizmet veren Akbank, kurumsal müşteriler ile birlikte 10 milyar dolar civarında bir varlığı yönetiyor.

Denizbank, 5'i İstanbul, 5'i de Anadolu'da yer alan Özel Bankacılık Merkezleri ile özel müşterilerinin 150 bin dolar ve üstü bireysel birikimlerini en iyi şekilde değerlendirme, istek ve beklentilerine cevap verme hizmeti sunuyor.

Fortis Bank, özel müşterilerine 1 Mart 2008'den bu yana Varlık Yönetimi Bölümü türev piyasalar ürünleri, kişiye özel ürünler, yapılandırılmış ürünler, hisse senedi işlemleri ve para piyasası ürünleri sağlıyor.

HSBC Özel Bankacılık Bölümü de, Ağustos 2006'dan bu yana özel bankacılık müşterilerine tüm konvansiyonel bankacılık hizmetlerinin yanı sıra, yatırım alanında profesyonel hizmet veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title