Haberler

Türkiye'de Yapılan En Büyük Tekne 22.5 Milyon Euro'ya Satıldı, Denize İndi

Güncelleme:

Antalya Serbest Bölge'de Sarp Yat firması, 22.5 milyon euro değerinde, 46 metrelik çelik gövde, üst kısmı karbon fiber takviyeli lüks kompozit yatı denize indirdi.

Antalya Serbest Bölge'de 3500 metrekaresi kapalı toplam 8 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Sarp Yat firması, bu yıl ilk süper lüks yatını denize indirdi. 'Sarp 46' adlı gövdesi çelik, üst kısmı karbon fiber takviyeli 46 metrelik süper lüks yat, tershane binasında karayolu üzerinde taşınarak yaklaşık 1 kilometre mesafedeki rıhtıma getirildi. Rıhtımda da yine çok özel teknolojilerle ve milimetrik hesaplarla yaklaşık iki saatte denize indirilen 22.5 milyon euro değerindeki lüks yatın kime satıldığı ise açıklanmadı.

1000 BEYGİR MOTOR

Çok mutlu bir gün yaşadıklarını belirten Sarp Yat Genel Müdürü Ünal Şakar, "Uzun süreli emeklerimizin karşılığını somut olarak görebildiğimiz bir gün. Tershanemizin de ilk yatı olması nedeniyle Sarp 46 bizim için çok özel" dedi.


Bu boyutta ve kombinasyonda şu ana kadar Türkiye'de üretilmiş en büyük tekne olduğunu belirten Sarp Yat Tershane Müdürü Emre Sandan ise iki tane 1000 beygir motoru bulunan teknenin her türlü deniz şartında sınırsız seyir kabiliyetine sahip lüks bir mega yat olduğunu söyledi.

5 ÖDÜL ALDI

Teknenin dış ve iç tasarımıyla İtalya'dan iki en iyi yat tasarımı ödülü aldığını belirten Emre Sandan, iç tasarımıyla dünya kalite tasarım ödülü, Kompozit Derneği'nden de bu kombinasyondaki ilk yat olması nedeniyle en iyi kombinasyon ve inovasyon olmak üzere iki ödül aldıklarını dile getirdi.

TASARIM İNGİLİZ İMALAT TÜRK

Yatın dış tasarım ve gemi inşa mühendisliğinin Osman Tanju Kalaycıoğlu tarafından yapıldığını belirten Emre Sandan, tüm mühendislik hesapları ve üretim çizimlerinin de Sarp Yat bünyesinde hazırlandığını söyledi. Teknenin iç tasarımınınsa İngiliz Adam Lay tarafından Türkiye'deki ilk proje olarak yapıldığını kaydeden Sandan, yatın tüm imalat projelerinin de Türk gemi mühendisleri tarafından 3 boyutlu ve iki boyutlu bilgisayar ortamında oluşturulduğu ve bilgisayar analizlerinden sonra üretime geçildiğini kaydetti.

21 KİŞİLİK

Sarp 46'da aynı anda 12 misafir ve 9 mürettebatın rahatlıkla yaşabileceğini anlatan Sandan, dört misafir kamarası, bir adet tekne sahibi kamarası, dört adet mürettebat kamarası, bir adet kaptan kamarası bulunduğunu söyledi. Tekne sahibine ait iki adet olmak üzere her odada tuvalet ve banyo bulunduğunu belirten Sandan, "Günlük yaşam alanları olarak ana güvertede ana salon ve yemek odası, üst güvertede bar köşeli üst salon, ana mutfak, her iki güvertede hazırlık mutfakları, mürettebat mutfak ve dinlenme alanı ile bir adet çamaşırhane vardır. Teknede baş güvertede oturma ve güneşlenme alanları, üst güvertede 10-14 kişilik yemek olanağına sahip açık oturma ve yemek alanı, Sundeck'de güneşlenme, jakuzi, oturma ve bar bölümleri mevcut" dedi.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

türkiye Antalya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

En herpa:

Tekneye laf atan aptallar siz anca zarar vermesini bilirsiniz

9
0
yanıtYanıtla
uganda yamyamı:

aaa ne kadar güzel keşke benim olsa

7
0
yanıtYanıtla
el ferat:

bes ölüsü varmis teknenin.

3
0
yanıtYanıtla
Son yorum bükücüMobil-ANDROID:

karadenizde onda bir fiyatına daha güzelini yaptırırsin

0
3
yanıtYanıtla
dede:

DOĞRU AMA PAZARLAMA BİR USTALIK VE MARİFET HİLESİDİR.

yanıt1
yanıt0
A BayramMobil-IOS:

Tekne yapımında iyiyiz inşallah ileride böyle güzel kullanışlı rahat herşeyden önce güvenli arabalar ve uçaklar üretebiliriz

2
0
yanıtYanıtla
XboyMobil-IOS:

Yacht almanca değil felemenkçe kelimedir

2
0
yanıtYanıtla
yildiz:

ataturkun savarona yatini turistlerin ziyaret etme zamani geldi

1
0
yanıtYanıtla
XL:

Ne garip bir ülkede yaşıyoruz, biri birşey yaptımı hemen birileri çekemez kötüler, aslında kıskandığı için kötüler, bana kalırsa halt etmekten başka birşey değil yaptıkları.

1
0
yanıtYanıtla
anlayamazsınız:

Anlayamazsınız yaptığı dalga köpürtmesi: senide unutmadık.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title