Haberler

2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga: "Güvenlik bakımından mevcut son teknolojiler ile donatılan yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi çok uzun yıllar hizmet verebilecek biçimde hazırlanmıştır" "397 milyon TL olarak öngörülen 2015 yılı bütçesindeki ödeneklerin önemli bir bölümü, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine, Cumhurbaşkanlığı yerleşkelerinin bakım, onarım ve yenilenmesine ve düzenli personel giderlerine tahsis edilmektedir" "İstanbul'da Vahdettin Köşkü hem Cumhurbaşkanımızın İstanbul programlarında hem de devlet ve hükümet başkanlarının kabullerinde kullanılmak üzere ilgili birimler tarafından hazırlanmaktadır" "Tarabya Yerleşkesi ile Marmaris Okluk Koyu Devlet Konukevi de Cumhurbaşkanlığı kurumsal ve mali yapısı içindeki yerini korumaya devam etmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, güvenlik bakımından mevcut son teknolojiler ile donatılan yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin çok uzun yıllar hizmet verebilecek biçimde hazırlandığını belirterek, "397 milyon TL olarak öngörülen 2015 yılı bütçesindeki ödeneklerin önemli bir bölümü, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine, Cumhurbaşkanlığı yerleşkelerinin bakım, onarım ve yenilenmesine ve düzenli personel giderlerine tahsis edilmektedir" dedi.

Kasırga, Cumhurbaşkanlığı'nın 2015 yılı bütçesini, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sundu.

Türkiye'nin 21. yüzyılın ilk çeyreğinde içeride yaşanan dönüşümler, uluslararası sistemde yaşanan kırılganlıklar sebebiyle çok önemli tarihi evreden geçtiğini belirten Kasırga, bu dönemeci sağlıklı şekilde aşacak olan Türkiye'nin, içeride toplumsal konsolidasyon sürecini gerçekleştireceği gibi bölgesel bir düzenin inşasında da güvenli liman olacağını kaydetti. Kasırga, böyle bir aşamada 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın teveccühünü kazandığı seçimlerin, millet ve devlet açısından yüz ağartıcı bir demokrasi tecrübesi olarak tarihe geçtiğini bildirdi.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, uzun yıllar boyunca farklı siyasi konumlarda millete hizmet eden ve bugün devletin en üst makamına halkın oylarıyla gelen bir devlet adamı olduğuna vurgu yapan Kasırga, şunları kaydetti:

"2003-2014 yılları arasında 11 yılı aşkın zamandır Başbakanlık görevini yürütürken ülkemizin her alanında ilerlemesi için gayret gösteren Sayın Erdoğan, yurt dışında Türkiye'nin tarihine ve büyüklüğüne yakışır biçimde temsil edilmesinde önemli roller üstlenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız bundan sonra da devletin en yüce makamında aynı vazife şuuru ve ahlakıyla milletimize hizmet etmeye devam edecektir. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinin kusursuz şekilde sürdürülebilmesi için, 2015 mali yılı çin öngörülen miktar, 397 milyon TL olarak tespit edilmiş bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı, toplumsal taleplere devletin en üst düzeyde cevap vereceği etkin bir yapılanma içerisinde Anayasa'nın verdiği görev ve yetkileri en verimli şekilde kullanacaktır. Cumhurbaşkanlığı, kurumsal yapılanma anlamında güçlü ve zayıf yanlarını, karşılaştığı tehdit ve fırsatları yeniden gözden geçirerek, bir yandan devlet geleneğinin devamını tesis edecek, bir yandan da ihtiyaç duyulan düzenleme ve değişiklikleri yapacaktır. Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, devletin en üst düzey temsil makamına yaraşır şekilde tamamlanmak üzeredir. Bu çerçevede, yeni yerleşkesinde hizmetlerine devam edecek olan Cumhurbaşkanlığı, Türkiye'nin gücünü yansıtan bir kurum olarak, daha geniş fiziki imkanlarla donatılmış olacaktır. Yeni yerleşkede en son sistem teknik altyapı imkanları kullanılarak maksimum verimli bir yaşam alanı inşa edilmiştir. Güvenlik bakımından mevcut son teknolojiler ile donatılan yeni yerleşke çok uzun yıllar hizmet verebilecek bir biçimde hazırlanmıştır. İstanbul'da Vahdettin Köşkü de hem Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul programlarında hem de devlet ve hükümet başkanlarının kabullerinde kullanılmak üzere ilgili birimler tarafından hazırlanmaktadır. Tarabya Yerleşkesi ile Marmaris Okluk Koyu Devlet Konukevi de Cumhurbaşkanlığı kurumsal ve mali yapısı içindeki yerini korumaya devam etmektedir. Bu alanlarla ilgili bazı yenileme ve düzenleme çalışması yapılması gündemdedir."

"En önemli faaliyet alanlarından birisi yurt içi ve yurt dışı ziyaretler"

Kasırga, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek dönemdeki en önemli faaliyet alanlarından birisinin, yurt içi ve yurt dışı ziyaretleri olacağını kaydetti. Erdoğan'ın bu çerçevede, Türkiye'nin her alandaki çıkarlarını en üst düzeyde korumak için gerekli tüm azmi göstereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı makamının, toplumun doğrudan yararlandığı ve milletin devlet ile bütünleşmesine katkı yapan bir çok sosyal sorumluluk projesine de evsahipliği yaptığını belirten Kasırga, "Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi, pek çok sosyal sorumluluk projesini himaye altına almıştır" dedi. Fahri Kasırga, bu sosyal sorumluluk projelerinin çoğunun, Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ziyade, özel sektörden sponsor ve hayırsever vatandaşların katkıları ile gerçekleştirildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı olarak, eğitimden kültüre, bilimden spora kadar farklı alanlarda ödül ve destekler vermeye devam edileceğini ifade ederek, "TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri", "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri", "Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu" gibi sosyal sorumluluk projeleri ve yarışmalara yenilerinin eklenmesi suretiyle, bu alandaki himaye ve desteklerinin artarak sürdürüleceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısının, seçilmiş Cumhurbaşkanına ve büyüyen Türkiye'nin vizyonuna uygun olarak ilave birimlerle güçlendirilmesinin düşünüldüğünü belirten Kasırga, bütçenin ilgili kalemlerinin de devletin zirvesinde temsil zaafiyetine yer olmadığı düşüncesine dayanarak, bu duruma uygun şekilde hazırlandığını kaydetti.

Kasırga, 2015 yılı bütçesindeki ödeneklerin önemli bir bölümünün, Cumhurbaşkanı'nın şahsında, Türkiye'nin en güçlü ve saygın biçimde temsilini sağlayan yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine, Cumhurbaşkanlığı yerleşkelerinin bakım, onarım ve yenilenmesine ve düzenli personel giderlerine tahsis edildiğini kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Fahri Kasırga İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title