Haberler

2013-2014 Dönemi İçin Avlanma Kuralları Belirlendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, 2013-2014 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.2013-2014 av dönemi için bütün yurdu kapsayan konuları içeren kararda, avlanma süreleri, limitleri, yasaklanan...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, 2013-2014 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. 2013-2014 av dönemi için bütün yurdu kapsayan konuları içeren kararda, avlanma süreleri, limitleri, yasaklanan Sahalar, türler ve avlanma günleri, yasaklanan avlanma araç ve gereçleri, yasak avlanma usulleri ile yasak alanlar karar bağlandı.

-SINIRLANDIRILMAMIŞ OTOMATİK, YARI OTOMATİK POMPALI VE BENZERİ YİVSİZ AV TÜFEKLERİ YASAK-

Komisyon kararı çerçevesinde, Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları, Yaban Hayatı Koruma Sahaları, Milli Parklar, Tabiat Parkları, Tabiat Koruma Alanları, Örnek Avlaklar, Yaban Hayvanı Üretme Yerleri ve İstasyonları, Yaban Hayvanı Yerleştirme Sahaları, 6831 sayılı Orman Kanunun 23. ve 24. maddesi kapsamında muhafaza ormanı olarak ayrılan alanlarda, özel çevre koruma bölgelerinde avlanmak yasak olacak.

Yine, namlu hariç haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar, mekanik, elektronik hareket kabiliyetine sahip mühreler ile uçurtma şeklindeki mühreler, elektronik görüntü büyültücü veya görüntü değiştiriciden oluşan gece avı cihazları (gece nişan alma ve görüş dürbünleri) avlanma araç ve gereci olarak kullanılamayacak. Ses ve rüzgarla suda hareket eden basit yapıdaki mühreler ile hayvan sesi çıkaran nefesli düdükler avlanmada kullanılabilecek.

Zehirli veya uyuşturucu yem, ilaç vb. malzemeler, av köpeklerinin yerini bulmaya yarayan cihazlar hariç her türlü manyetik dalga yayan araç ve gereçler; çiftleşme dürtüsü yaratan yapay kokular, av hayvanını yanıltıcı, korkutucu ve ürkütücü elektronik alet ve cihazlar, bakanlıkça izin verilen geleneksel avcılık hariç, her türlü kapan, olta, ilmek, ağ, ökse, alaca, kafes ve tuzaklar, el fenerleri hariç, ışık yayan araç ve gereçler, şarjlı el projektörleri ve sabit projektörler, aküyle çalışan el projektörleri; petrol türevleriyle çalışan her türlü ışık kaynağı avda kullanılamayacak, avlaklarda vasıta içinde bulundurulamayacak.

Motorlu tekne ve benzeri araçlarla avlanılamayacak, motorsuz araçlar da üzerleri kapatılarak güme haline getirilemeyecek.

Yaban domuzu avlarında tek kurşunlu fişekler dışında, başka fişek bulundurulması ve kullanılması yasak olacak.

Memeli av ve yaban hayvanlarının geçiş yollarına boğaz alma usulü denilen ilmek tuzakları kurarak avlamak; kar üzerine kül, saman gibi malzeme dökerek av ve yaban hayvanlarını aldatarak avlamak, tarımsal faaliyetler sırasında biçerdöver ve traktörlerde tüfek bulundurmak, sürek avı dışında av baskısı ve can güvenliği nedeniyle 15 avcıdan fazla avcının aynı anda bir alanda avlanması yasak olacak.

-KORUMA ALTINA ALINAN YABAN VE AV HAYVANLARI-

Orman ve su işleri Bakanlığınca koruma altına alınan yaban hayvanları ise şöyle sıralandı:

Kirpi, bazı yarasa türleri, Avrupa sincabı, Anadolu sincabı, tarla sincabı, kunduz, Arap tavşanı, bazı yedi uyur türleri, su maymunu, kurt, uzun kulaklı çöl tilkisi, boz ayı, alaca sansar, su samuru, çizgili sırtlan, yaban kedisi, vaşak, leopar, pars, alageyik, kızıl geyik-karaca-ceylan-yaban keçisi, Anadolu yaban koyunu (av turizmi hariç).

Kuşlardan bazı batağangil türleri, yelkovan, fırtına kuşu, tepeli ile küçük karabataklar, yılanboyun, ak ile tepeli pelikanlar, balıkçıgillerden bazı türler, leylek, kelaynak, çeltikçi, kaşıkçı, flamingo, kuğu, akyanaklı kaz, Sibirya kazı, yaz ördeği, dikkuyruk, akbaba, atmaca, şahin, bazı kartal ve doğan türleri, bazı su tavuğu türleri, turna, bataklıkkırlangıcı, karakanatlı Bataklıkkırlangıcı, martı ve sumrugillerden bazı türler, guguk, peçeli baykuş, ishak kuşu, puhu, alaca baykuş ve bazı türler, yalıçapkını, bazı ağaçkakan ve toygar türleri, bazı kırlangıç ve incirkuşu türleri, bülbül ve diğer bazı türler.

Sürüngenlerden, kapmlumbağa, keler, kertenkele, yılan ve engerekten bazı türleri ile çöl kobrası.

Merkez Av Komisyonu tarafından koruma altına alınan av hayvanları da şöyle sıralandı: Gelincik Kakım Kokarca Porsuk Kuyruksüren Dalgıçkuşugiller Sümsükkuşu Karabatak Gri Balıkçıl Tarla-boz-yosun-nil kazı, Büyük Çamurcun Pufla Telkuyruk Tarakdiş Kaşıkgaga kadife ördek Çil keklik Sülün Su Kılavuzu Saztavuğu Poyrazkuşu, bazı yağmurcun kızkuşu, kumkuşu ve çulluk türleri, bazı martı türleri, gökçe güvercin, kumru, toygar ve bazı kuyrukkakan ardıç, serçe türleri, çöl kuzgunu, kuzgun, sığırcık, alamecek, kiraz kuşu.

Yabani tavşan, ada tavşanı, çakal, tilki, sansar, yaban domuzu, boz ördek, yeşilbaş, kara ördek, çulluk, sakarmeke ise avına belli edilen sürelerde izin verilen av hayvanları arasında yer alıyor.

-AVIN YASAKLANDIĞI BAZI SAHALAR-

Merkez Av Komisyonunca 2013-2014 Av Döneminde avın yasaklandığı sahalar bazı illerde merkez ilçe bazında şöyle:

Adana, Pozantı İlçesi Devlet Avlağı; Doğusu: Niğde il sınırından başlayıp DSİ sulama kanalına, kanalı takiben Aşçıbekirli ile yukarı belemedik Köyüne (Kökçeler) giden yolun kesiştiği yere, yolu takiben Ayşe Deresini kestiği yere, Dereyi takiben 85 nolu bölmenin doğu sırtına, sırtı takiben gömel gediğine, oradan 300 metre sırtı takiben batıya, batıdan kuru Dereyi kestiği yere, oradan Dereyi takiben yazıcak Köyü yoluna, yolu takiben bağDeresini kestiği yere, oradan Dereyi takiben gülsüm pınarına, oradan direk 121 rakımlı Tepeye, oradan sırtı takiben sürükge Tepeye, oradan sırtı takiben 209 nolu bölmenin doğusundan geçen ve Yukarıyirikler Köyü yolunun kestiği yere, oradan yolu takiben 250 ile 251 nolu bölmeleri birbirinden ayıran sırtın kestiği yere, oradan ören Dereye, oradan doğuya doğru Dereyi takiben 286 nolu bölme ile 287 nolu bölme arasındaki kuru Dereye, Dereyi takiben tellal Tepeye, oradan güneye doğru sırtı takiben 193 rakımlı büyükkara höyük Tepeye, oradan sırtı takiben Asar Yaylası yolunun kestiği yere, Kuzeyi: Niğde il sınırı arasında kalan kısım, Batısı: Niğde il sınırı, Güneyi: Asar Yaylası yolunun kestiği yerden Ömerli köy yolunu takiben Ömerli Köyüne, oradan 376 nolu bölmenin doğusundaki sırta, oradan kuzeye doğru sırtı takiben 375 nolu bölmenin sırtı kestiği yere, oradan sırtı takiben Gözler Dereye, Dereyi takiben Ömerli Köyü yolu ile kesiştiği yere, oradan yolu takiben Niğde il sınırına.

Adıyaman, Merkez İlçesi; Doğusu: Boğazözü-Kömür Yolundan başlayarak, Kaşköy yolundan Kanikürk-Kozan- Ağaçkonak Köyünün Güneyi - Varlık Köy Yolundan Adıyaman Malatya Devlet Kara Yolundan devam ederek recep çayına kadar, Kuzeyi: Recep çayından başlayarak Mestan-Sarıkaya Köy yolunu takiben Adıyaman-Malatya İl sınırını devam ederek Tut İlçe sınırına kadar, Batısı: Adıyaman Tut İlçe sınırı, Güneyi: Adıyaman Tut İlçe sınırının kesiştiği noktadan başlayarak Dandırmaz köy yolundan Yaylakonak, Kuşakkaya Köy sırtından devam ederek Ahmet hoca, Koru, Palanlı Köyünün Güneyinden devam ederek, Boğazözü, Kömür Yoluna Kadar olan alan.

Amasya, Suluova İlçesi; Doğusu: Amasya Suluova Karayolundan Akören-Kıranbaşalan-köy yollarını takiben Samsun sınırına kadar. Kuzeyi: Amasya-Samsun il sınırı Güneyi: Amasya-Suluova karayolu, Batısı: Suluova-Samsun karayolu.

Ankara, Ayaş İlçesi; Doğusu: Ayaş Sincan İlçe sınırı, Kuzeyi: Ayaş Kızılcahamam İlçe sınırından başlayarak Feruz, Bayat, Çanıllı yolunu takiben Orta Bereket, Baş Bereket anayol kavşağı, Ankara Ayaş karayolunu takiben Ayaş merkez Ayaş Sinanlı karayolunu takiben Sinanlı, Batısı: Sinanlı Oltan karayolunu takiben Genç Ali yol kavşağı, Genç Ali köy yolunu takiben Beypazarı ilçe sınır. Güneyi: Ayaş Polatlı ilçe sınırı.

Bala İlçesi; Doğusu: Aşağıhacıbekir, Yukarıhacıbekir, Odunboğazı köy yolu, Kuzeyi: Aşağıhacıbekir, Yeniyapanşıhlı, Afşar, Koçyayla, Ahmetçayırı, Bezirhane köy yolu, Batısı: İlçe Sınırı, Güneyi: İlçe Sınırı-İl Sınırı.

Beypazarı İlçesi; Doğusu: Beypazarı Güdül Çamlıdere ilçe sınırı, Kuzeyi: Beypazarı Çamlıdere ilçe sınırı, Batısı: Beypazarı Çamlıdere ilçe sınırından başlayarak Kapaklı YHGS sınırı boyunca, Güneyi: Kapaklı YHGS sınırı boyunca.

Elmadağ İlçesi; Doğusu: Elmadağ Kalecik ilçe sınırını takiben Ankara il sınırı. Kuzeyi: Akyurt ilçe sınırı, Batısı: Elmadağ ilçe sınırı, Güneyi: İlçe sınırının Karacahasan Kutludüğün köy yolu ile kesiştiği yerden karacahasan Kuşçuali yolundan doğuya düz hatla il sınırı.

Haymana İlçesi; Doğusu: Şerefligöközü köyünden başlayarak Çeltekli köyüne kadar olan karayolunu takiben Konya İl sınırına kadar olan karayolu, Kuzeyi: Polatlı İlçe sınırından başlayarak Kavakköy Demirözü Karapınar Gedikli Katrancı Şerefligöközü köylerini birleştiren karayolu Batısı: Polatlı ilçe sınırı, Güneyi: Konya il sınırı.

Kazan İlçesi; Doğusu: Örencik köyünden Kazan ilçe merkezine giden yola kadar, Kuzeyi: Sarıayak köyünden başlayarak Örencik köyüne giden yolu takiben Örencik köyüne kadar, Batısı: Soğucak köyünden Karaseki deresini takiben Eskice köyü deresi ve sepet deresini devam ederek Sarıayak köyüne kadar, Güneyi: Kazan ilçe merkezinden Yassıören köyüne giden yolu takiben Soğucak köyüne kadar.

Antalya, Alanya İlçesi Doğusu: 1714 mt rakımlı Sakız Tepeden başlayarak sırtı takiben 1454 mt rakımlı Karaputur Tepeye, sırtı takiben Berem Çayının Göksu Irmağı ile birleştiği noktaya, Batısı: Berem Çayının Kardeliği Tepesinin sırtından inen sırtın Berem çayınıkestiği noktadan başlayarak sırtı takiben Kardeliği Tepesine, buradan sırtı takiben Ballık Tepesine, buradan sırtı takiben Lordlar yaylasına inen Badılarmut Deresine, buradan sırtı takiben Katranlı Tepeye, Güneyi: Kardeliği Tepeden inen sırtın Berem çayının kestiği noktadan başlayarak Berem çayının Göksu ırmağı ile birleştiği noktaya, Kuzeyi: Katranlı Tepeden başlayarak, sırtı takiben Kolonkaya Tepesine, buradan sırtı takiben Sakız Tepeden inen sırta, buradan sırtı takiben 1714 mt rakımlı Sakız Tepesine.

Artvin, Merkez İlçe Doğusu: Artvin- Erzurum Karayolu, Kuzeyi: Artvin İl Merkezi ile Artvin Erzurum Karayolu,Batısı: Hatila Vadisi Milli Parkı Sınırı, Güneyi: Yusufeli İlçe Sınırı.

Borçka İlçesi Doğusu: Borçka Camili Yolu, Kuzeyi: Gürcistan Devleti sınırı, Batısı: Hopa İlçe Sınırı, Güneyi: Hopa-Borçka Karayolu

Şavşat İlçesi Doğusu: Ziyaret Tepe, Şavşat-Ardahan karayolu, Şavşat Maçerelta Mahallesinden başlayan ve Ciritdüzü Deresine inen köy yolu Kuzeyi: Ciritdüzü Deresi (Şavşat-Ciritdüzü köy yolu) Batısı: Şavşat Elmalı, Susuz köy yolu ve takip eden Koçenler Mahalle yolu Güneyi: Susuz köyünden devam eden Koçenler ve Ovacık Mahalle yollarından Ardahan Karayolu.

Yusufeli İlçesi; Doğusu: Erzurum İl sınırı, Kuzeyi: Artvin Merkez İlçesi Sınırı, Batısı: Yusufeli Dereiçi köyünden geçerek, Çıralı, Esendal, Akarsu Serinsu köylerine kadar devam eden köy yolu, Güneyi: Yusufeli-Oltu Karayolu (Çoruh Vadisi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası) İl sınırına kadar.

Bingöl, Merkez İlçe Doğusu: Solhan ve Sütlüce Devlet Avlakları sınırı Batısı: Bingöl-Sancak Karayolunun Adaklı İlçe sınırıyla birleştiği hat Kuzeyi: Adaklı İlçe sınırı Güneyi: Bingöl merkezden Ilıcalar köyüne kadar.

Bolu, Mudurnu İlçesi; Kuzeyi: Öküzovasımevkii, Ortaburun Tepe, Pürenli yaylası, Mancar sırtı, Gökçukur sırtı, Sarıgöl Mevkii, Erenler tepe, Doğusu: Aputlukaç tepe, Şahinkaya Tepe, Alıçlıkaş Tepe, Çalbaşı Tepe, Tekirler Köyü, Batısı: Öküzova Yaylası, Sarıdere tepe, Cehennem dere, Çamyurdu dere, Çamyurdu Köyü, Güneyi: Yegendere köyü, Ortaköy, Karacasu, ılıca, Bekdemirler, Akçaalan, Çamyurdu.

Göynük İlçesi; Kuzeyi: Narzanlar yolunu takiben köybaşı köyü boyunca, Doğusu: Kayabaşıyı takiple sarıcalar sırtından hilaller köyü boyunca, Güneyi: Kızılkuyu sırtından Kayabaşıyı takiple, Batısı: Bilecik Yenipazar karayolunu taki

Kıbrısçık İlçesi; Doğusu: Kıbrıscık ilçesi kıbrıscık yolu Taşlık Köyü, Kuzeyi: Kılkara Köyü Karaköy, Kökez Bölücekkaya, Batısı: Dokumacılar köyü Uluçay, Dibeközü dere, Alaşar sırtı, Kılkara, Güneyi: Taşlık Köyü, Geriş Tepe, Dokumacılar köyü.

Çanakkale, Merkez İlçesi; Doğusu: Çamyayla-Kocalar köy yolundan Çanakkale-Çan karayoluna Kuzeyi: Çanakkale-Lapseki ilçe sınırı Batısı: Bodurlar-Akçalı köy yolu, takiben Çanakkale-Çan karayolu Güneyi: Haliloğlu-Ortaca-Kirazlı köy yolu.

Çorum, Merkez İlçe Doğusu: Çorum-Ortaköy karayolu Kuzeyi: Çorum-İskilip Karayolu Batısı: Çorum-İskilip karayolundan Karabürçek-Aksungur-Hacıpaşa-Tatar köy yolunu takiben Çorum-Ankara karayoluna Güneyi: Çorum-Ankara karayolundan-Yaydiğin köy yolunu takiben Çorum-Ortaköy karayoluna.

Gümüşhane, Merkez İlçe; Doğusu: Bayburt il sınırı Köse ilçe sınırına kadar, Kuzeyi: Gümüşhane-Bayburt Karayolunun Tekke Beldesinin kuzeyinden doğu yönünde sırayla Bahçecik, Harmancık, Arzular, Kabaköy Ballıca Süngübayır Ardıç Sarıçiçek Köyleri Bayburt İl sınırına kadar, Batısı: Gümüşhane-Bayburt Karayolunun Tekke Beldesinden başlayarak karayolunu takiben Pirahmet Köyü Kırıklı köyünden Köse Karayolunu takiben ilçe sınırına kadar. Güneyi: Köse ilçe sınırı.

-İSTANBUL ADALARDA AV YASAK -

İstanbul, Büyükçekmece İlçesi; Doğusu: Marmara Denizinden Büyükçekmece ilçe sınırını takiben TEM otoyolu Hadımköy Kavşağı; Kuzeyi: Hadımköy Kavşağından TEM otoyolunu takiple Büyükçekmece ilçesi mülki hudutları; Batısı: TEM otoyolunun Büyükçekmece ilçe sınırını terk ettiği yer ile Marmara Denizi arası; Güneyi: Marmara Denizi.

Küçükçekmece İlçesi; Doğusu: Küçükçekmece ilçesinin E-5 deki merkezinden gölün doğusunu takiben karayoluyla Altınşehir ve oradan da TEM otoyoluna bağlanan asfalt yol, Kuzeyi: TEM otoyolu, Batısı: Avcılardan Yakupluya devam eden E-5 karayolunu Esenyurt ve TEM otoyoluna bağlayan asfalt yol, Güneyi: E-5 karayolu.

Adalar İlçesi; Tüm adaların ava yasaklandığı belirtildi.

Çatalca Terkos Durusu Bölgesi; Doğusu; Germe Durusu takiben Karadenize ulaşan asfalt yol. Kuzeyi; KaradenizBatısı: Karacaköyden kabataş tepeyi takiben Karadenize uzanan hat. Güneyi: Yazlık köyünden Terkos gölü kenar yolunu takiben Çanaktepeye oradan da Çelepköye Hisarbeyli Ormanlı Karacaköye uzanan yol.

Kars, Merkez İlçesi; Doğusu: Kars İli ile Mağaracık Köyü arasındaki Köy yolu Kuzeyi: Kars ile Paşaçayır Mahallesi arasındaki Devlet kara yolu Batısı: Kars İli ile Karacaören köyü ve Azat Köyü arasındaki Köy yolu. Güneyi: Azat Köyü ile Mağaracık Köyü arasında kalan Köy yolu.

Konya, Karatay-Selçuklu-Altınekin İlçeleri; Doğusu: Karatay İlçesi, İpekler-Katrancı köy yollarının Aksaray-Konya karayolu ile birleştiği noktadan, Karadona-Yağlıbayat-Aksaklı-Beşağıl köy yolları Kuzeyi: Altınekin İlçesi Karakaya (Mennek)-Koçaş-Hacınuman köy yolları. Batısı: Altınekin İlçesi Karakaya (Mennek)-Selçuklu ilçesi Eğribayat-Kervan-Kızılca kuyu köy yollarının Konya-Aksaray karayolu ile birleştiği noktadan Büyükalim Petrol İstasyonuna, istasyondan Karatay ilçesi Divanlar-Karakaya-Göçü köy yolları. Güneyi: Göçü köyünden yayla yollarını takiben Beşağıl köyüne giden yol,

Malatya, Avın Yasaklandığı Sahalar, Merkez İlçesi (A);Doğusu: Battalgazi, Kale ilçe sınırı, Kuzeyi: Battalgazi, Yazıhan ilçe sınırı. Batısı: Yeşilyurt, Akçadağ ilçe sınırı. Güneyi: Malatya Elazığ yolu, Malatya Yeşilyurt yolu.

Muş, Merkez İlçesi; Doğusu: Muş-Korkut ilçe sınırı Kuzeyi: Yazla, Kırköy, Boyuncuk, Alican ve Muratgören köy sınırları Batısı: Karaköprü, Bağlar köy sınırları ve Muş-Varto karayolu, Güneyi: Hasköy ilçe sınırı.

Nevşehir, Merkez İlçe; Doğusu: Çardak Köy yolunun Nevşehir Ürgüp yolunu kestiği yere kadar, Kuzeyi: Nevşehir-Ürgüp yolu, Batısı: Nevşehir-Kaymakköy yolu, Güneyi: Çardak-Güvercinlik yolu.

Rize, Ardeşen İlçesi; Doğusu: Mulana yaylası, Neknari yaylası, Ardeşen-Fındıklı İlçe sınırı Kuzeyi: Yeşildere mezrası, Kalkani tepesi, Yanivatyaylaaltı tepesi Mulana mevkii Batısı: Sarıdolakza yaylası, Ezoğza yaylası, nokovare yaylası Güneyi: Hilalli tepesi, Çavuşdüzü sırtı, Tobamızga yaylası, Deregöl sırtı.

Güneysu İlçesi; Doğu: Zumacı Mahallesi, Kıbedağı Köyü, Hacıveni Mahallesi Kuzey: Takoz Mahallesi, Dumankaya, Kiremitköy, Kıbledağı

Batı: Karız Mahallesi, Ayvasıl Mahallesi, Yeşilköy Güney: Gökçeli, Vakıf Tepesi, Dior Damları.

Samsun, Canik İlçesi Doğusu: Yeniköy, Avluca, Çardakgeriş köy yollarını takiben Düzören Köyü. Kuzeyi: Yeniköy köy yolunu takiben, köy yolunun Samsun-Kavak demiryolu ile kesiştiği yere kadar. Batısı: Samsun-Kavak demiryolunun Yeniköy köy yolu ile kesiştiği yerden, Tuzaklı köy yolu ile kesiştiği yere kadar. Güneyi: Tuzaklı köy yolunun Samsun Kavak demiryolu ile kesiştiği yerden Tuzaklı köyünü takiben Düzören köyü.

Samsun Sinop Ortak Sahası: Doğusu: Altınkaya Barajı, Kemerbahçe Mahallesine kadar. Kuzeyi: Erdoğası sınırları, Alan Mahallesi, Batısı: Darıçay, Güneyi: DSİ köprüsü.

Tekirdağ, Merkez İlçesi; Doğusu: Köseilyas Köyünden, Tekirdağ-İstanbul E-5 Karayolunu kestiği nokta. Kuzeyi: İlçe sınırını devamında Muratlı Tekirdağ Karayolu, Kayı-Kılavuzlu Köy Yolundan köse ilyas, Batısı: Tekirdağ-Muratlı Demiryolu, ilçe sınırından güneye düz hatta Tekirdağ Hayrabolu yolundan Tekirdağ Merkez, Güneyi: Tekirdağ İstanbul istikametinde E-5 Karayolundan Köseilyas kavşağına kadar.

Şanlıurfa, Merkez- İlçesi; Doğusu: Balkatan Köyünden Şanlıurfa- Mardin karayoluna, oradan Şenocak Köyüne, Şenocak Köyünden su kanalı boyunca güneye doğru giderek devam eder. Güneyden doğuya sapan kanal kısmından yol boyu devam ederek Akşahrinç Köyüne oradan da Zenginova Köyüne gider, Türkiye-Suriye kara sınırında biter, Kuzeyi: Şanlıurfa-Mardin karayolundan başlayıp, Yusufkuyu Köyünden Tekeli Mezrasına dere boyunca giden yoldan, Tekeli Mezrasından Sarışeyh-Seyrantepe yoluna, oradan Ortaören Köyüne, oradan da yol boyunca devam ederek Karatepe Köyü- Mağaracık- Yeşilyurt- Balkatanda biter, Batısı: Akçakale'den başlar, Şanlıurfa-Akçakale yolunda devam eder, Şanlıurfa- Diyarbakır karayolundan Şanlıurfa- Mardin otoban yoluna kadardır, Güneyi: Zenginova'dan başlar, Türkiye-Suriye kara sınırı boyu devam ederek, Akçakale'de biter.

Yozgat, Aydıncık İlçesi; Doğusu: Aydıncık Kazankaya Yolundan il sınırı, Kuzeyi: Çorum il sınırı Batısı: Çorum il sınırından Sakızlık Köy yolu-Bakırboğazı Köy yolu Güneyi: Boğazkaya köyünden Aydıncık ilçesine giden karayolundan B.Toraman yol ayrımına kadar. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title