Haberler

200 Bin Yıllık Fil Fosili Bulundu

Endonezya'da 200 Bin Yıl Önce Çamura Saplanarak Ölen, Nesli Tükenmiş Bir Filin Fosili Bulundu.

Endonezya'da 200 bin yıl önce çamura saplanarak ölen, nesli tükenmiş bir filin fosili bulundu.

İngiliz Times gazetesinin haberine göre, Endonezyalı bilim adamları, modern Asya filinin tarih öncesi atası olan filin fosilini, Doğu Cava'da terk edilmiş bir kum ocağında buldu.

Fosilin, Solo Nehri'ne bitişik kum ocağında geçen Nisan ayında iki kişinin ölümüne yol açan bir toprak kayması olayı üzerine keşfedildiği, Avustralya'daki Wollongong Üniversitesi ve Jeolojik Araştırma Enstitüsünden bilim adamlarının bölgede 4 hafta boyunca kazı yaptıkları belirtildi.

Wollongong Üniversitesinden paleontolog Gert van den Bergh, Times'a yaptığı açıklamada, fil fosilinin, bölge için çok önemli bir keşif olduğunu belirterek, bu şekilde tam bir iskeletin bulunması durumuyla çok nadiren karşılaşıldığını söyledi.

Endonezya'daki bir mağarada 2003 yılında Hobbit olarak bilinen pigme iskeletini bulan Avustralyalı arkeolog Mike Morwood'un araştırma ekibiyle çalışan Gert van den Bergh, filin, 200 bin yıl önce burada çamura saplandığına ve su seviyesinin yükselmesi nedeniyle çabucak sular altında kaldığına inandıklarını kaydetti.

Gert van den Bergh, normalde bu şekilde ölen hayvanların et obur hayvanlar timsahlar veya diğer yırtıcı hayvanlar tarafından yendiğini, tahminen bu filin nehrin sığ sularında çamura saplandığını, öldüğünü ve üzerinin çabucak kumla kaplandığı belirtti.

Bilim adamlarının Batı Cava'da Bandung'daki Jeoloji Müzesi'nde saklanan filin ne kadar büyük olduğunu anlamak için iskeletini inceleyecekleri, hayvanın modern Asya filinden daha büyük olduğunun sanıldığı bildirildi.

Filin uyluk kemiğinin 1.2 metre, omuz yüksekliğinin de yaklaşık 3.2 metre olarak hesaplandığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title