Haberler

20 Binin Üzerinde Engelli İstihdam Edilecek

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi tarafından kutlama etkinliği düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu etkinliğe Vali Yardımcısı Şahin Arslan, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Mehmet Tekelioğlu, Aydın Şengül, Hamza Dağ ve Erdal Kalkan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Sadettin Akçı, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, AK Parti İzmir Sosyal İşler Başkanı Hüsniye Çoban, AK Parti İzmir ÖKM Başkanı Selahattin Boyu, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencileri ve aileleri katıldı.

Engellilerin sosyal hayata dahil oluşu ve başarılarını gururla takip ettiğini ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, engelli bireyleri eğitim, sosyal ve ekonomik alanda daha etkin yapacak düzenlemelerin süreceğini vurguladı.

Protokol konuşmalarının ardından, Ahmet Şefika Kilimci Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerinin ritim grup gösterisi ve Hasan Tahsin İş Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan Evlilik konulu gösteri sahnelendi. Etkinlikte en büyük ilgiyi ise Türkiye'nin ilk otistik çocuklardan oluşan Mehteran Takımı'nın gösterisi aldı.

ULEMA: BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ

Gösterilerin sonunda İzmir'deki çeşitli eğitim merkezlerinde başarı elde etmiş öğrencilere madalyaları verildi. Konak Moris Bencuya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencilerine madalyalarını AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema verdi. Sosyal devlet olmanın gereği olarak toplumdaki tüm engelleri kaldırmaya yönelik çalışmaların hızla sürdüğünün altını çizen Milletvekili Ulema, engelli vatandaşların sosyal hayata dahil oluşu ve başarılarını gururla takip ettiğini ifade etti. Ulema, "Hükümet olarak, engelli vatandaşlarımızı sosyal hayata dahil edebilmek için tüm engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bunu yaparken sadece özel koruma önlemleriyle değil, engelli vatandaşlarımız için çeşitli eğitim imkanları hazırlayarak, onları sosyal ve ekonomik hayata dahil edebileceğimiz istihdam şartlarını oluşturuyoruz." diye konuştu.

"20 BİNİN ÜZERİNDE ENGELLİ İSTİHDAM EDİLECEK"

Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek engelli istihdamına yönelik de açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "2012'de özürlülük durumuna göre işitme, bedensel, görme engellilerimiz için kendi içlerinde ayrı ayrı sınavlar gerçekleştirilecek ve bu sınavlarla boş olan memur kadrolarında 20 binin üzerinde engellimiz istihdam edilecektir. Böylelikle kamudaki engelli memur açığı da kapatılmış olacaktır. Ayrıca, 2007 yılında yürürlüğe giren düzenlemeyle, engellilere evde bakım hizmetinden yararlananların sayısı 2011 yılı itibariyle 30 binden 340 bin 849 kişiye yükselmiştir. Bu kişiler evde bakım ücreti almaktadır ve ödenen tutar asgari ücret tutarındadır. Evde Bakım Hizmeti, zor durumdaki engelli vatandaşlarımızın bakımı açısından son derece önemli bir çalışmadı." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title