Haberler

2 Köylüyü Yanlışlıkla 'terörist' Diye Öldüren 3 Uzman Çavuş Yargılanıyor

Hatay'ın Hassa İlçesi'nde dağda kekik toplayan 62 yaşındaki Mustafa Fil ile 61 yaşındaki Ali Dalmış'ın 'terörist' sanılarak öldürülmesiyle ilgili 3 jandarma uzman çavuşun yargılanmasına devam edildi.

Hatay'ın Hassa İlçesi'nde dağda kekik toplayan 62 yaşındaki Mustafa Fil ile 61 yaşındaki Ali Dalmış'ın 'terörist' sanılarak öldürülmesiyle ilgili 3 jandarma uzman çavuşun yargılanmasına devam edildi.

Hassa İlçesi'ne bağlı Dedemli Köyü'nün Çardak Yaylası Şekerim Deresi mevkiinde 28 Haziran 2010'da, devriye gezen jandarma, kekik toplayan 4 köylüyü terörist sanıp ateş açınca, Mustafa Fil ile Ali Dalmış hayatını kaybetmiş, 70 yaşındaki Mehmet Sak yaralı, 60 yaşındaki İbrahim Yalçın ise yara almadan kurtulmuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ölenlerin ailelerine Hatay Valiliği, 21 bin 650'şer lira 'terör tazminatı' ödeme teklifinde bulundu, ancak bu teklif kabul edilmedi.

Olayla ilgili adli soruşturmayı yürüten Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ise, jandarma uzman çavuşlar A.B., M.K. ve C.K., hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan dava açtı. Hatay 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan uzman çavuşlar katılmazken, ölenlerin yakınları hazır bulundu.

Duruşmada ölen Mustafa Fil'in avukatı Ali Habib ve Ali Dalmış'ın avukatı Taylan Özgür Eker, olayla ilgili takipsizlik kararı vererek duruşmanın yerel mahkemeye yapılmasını isteyen Askeri Savcılığı'ndan dosyanın tamamının istenmesini, olay yerinde keşif yapılmasını, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına dayanak belgelerin ve bazı tanıkların dinlenmesi ve sanıkların tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına dayanak belgelerin istenmesini, olay yerinde keşif yapılması ve tanıkların dinlenmesini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışında bir açıklama yapan Mustafa Fil'in oğlu Kenan Fil, aradan geçen bir yılı aşkın süreye rağmen herhangi bir şeyin değişmediğini söyledi. Fil, olayın zaman aşımına uğratılmak istendiğini iddia etti. Fil'in kızları Emine Çapar ile Filiz Çiftçi de adalet istediklerini söyledi.

DHA(OA/AAA) - Hatay / Antakya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title