Haberler

2 Kardeş Tutuklandı, Gerginlik Bitti

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde boğazı keslierek öldürülen kızın katil zanlıları tutuklandı.

"boğazı KESİLEN NAİLE'Yİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRMÜŞ" HABERİNE EK

Ceylanpınar İlçesi'nde, 19 yaşındaki Naile Çatak'ı boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla adliyeye sevk edilen 17 yaşındaki Y.B. ile ağabeyi 22 yaşındaki Ahmet B. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. 2 şüphelinin savcılık sorgusu sırasında adliye binasına girmek isteyen öldürülen genç kızın yaklaşık 300 yakını ile polis arasında yaşanan gerginlik de, 2 kardeşin tutuklanması ile sona erdi.

Sabah saatlerinde gözaltından adliyeye sevk edilen Y.B. ve ağabeyi Ahmet B., 4 saat boyunca Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi. 2 kardeşin savcılık sorgusunu genç kızın 300 kadar yakını da adliye önünde beklemeye başladı. Polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı adliye önünde bekleyen öfkeli kalabalık, öğleden sonra 2 şüphelinin kendilerine verilmesini isteyerek zorla adliye binasına girmeye kalkıştı. Adliye girişine kurulan barikatı aşan öfkeli kalabalık, polisin dağılmaları yönündeki uyarısını da dikkate almadı. Zorla içeri girmeye kalkan kalabalığın dağılmaması üzerine polisler, gaz bombaları ile gruba müdahale etti. Adliye bahçesinden dışarı çıkan kalabalıktaki bazı kişiler, polislere taşla saldırmaya başladı. Uyarılara rağmen taş atmayı sürdüren gruba polis gaz bombaları ve basınçlı su ile karşılık verdi. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan genç kızın öfkeli yakınları, zaman zaman yeniden adliye çevresine gelip polislere taş atmayı sürdürdü. Yaklaşık 3 saat süren gerginlik polis yetkilileri ve genç kızın aile büyüklerinin çağrıları ile öfkeli kalabalığın sakinleştirilip dağıtılması ile son buldu.

Olaylar sırasında savcılık sorgusu tamamlanan ve nöbetçi mahkemeye çıkarılan cinayeti işlediğini itiraf eden Y.B. ile suçlamaları reddetmesine rağmen suç delilleri nedeniyle cinayete yardım ettiği düşünülen ağabey Ahmet B. tutuklandı. Kararının ardından uzun süre gerginliğin son bulmasını bekleyen güvenlik güçleri, tutuklanan 2 kardeşi güneş güvenlik önlemleri arasında zırhlı araçlar ile Şanlıurfa Kapalı Cezaevi'ne gönderdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceylanpınar Şanlıurfa Çatak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title