Haberler

2. El Kısa Film Festivali'nden 2. El Alışveriş

Eve Hüsranla Dönen Kısa Film Tutkunlarının Yüzünü Güldüren ve Bu Yıl 12 -22 Şubat 2009 Tarihleri Arasında Üçüncüsü Düzenlenecek "2. El Kısa Film Festivali"ne Başvurular Sürüyor.

Eve hüsranla dönen kısa film tutkunlarının yüzünü güldüren, 2. El Kısa Film Festivali bu yıl da, "Elemiyoruz, Ellemiyoruz" sloganı ile yola koyuldu. Bu yıl 12-22 Şubat 2009 tarihleri arasında, daha önce en az bir kısa film festivalinden hüsranla evine dönen, elenmiş kısa filmlerin katılabildiği, 2. El Kısa Film Festivali'ne gönderilen her film festival boyu gösterimde olacak, jüri tarafından değerlendirmeye alınacak ve bu değerlendirmeler yönetmenine aktarılacak.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde, tarihinde ilk kez bir kısa filme, "Övgüye Değer Film" ödülü de verilecek.

Ahmet Uluçay, Derviş Zaim, Hüseyin Karabey, Selim Evci, Ümit Ünal, Yeşim Ustaoğlu, Zeki Demirkubuz, Barış Bayraktar, Can Kılcıoğlu, Gökçe Pehlivanoğlu, Kadir Köymen, Ozan Adam, Selcen Ergun, Tan Tolga Demir, Ali Murat Güven, Cem Özer, Mehmet Ali Arslan, Nurgül Yeşilçay, Nejat İşler, Selim Demirdelen, Uğur İçbak, Prof. Dr. Bülent Vardar (Marmara Üniversitesi), Prof.Dr. Işık Özkan (Yeditepe Üniversitesi), Murat Asker (Kadir Has Üniversitesi), Doç.Dr. Mutlu Binark (Başkent Üniversitesi), Doç.Dr. Özcan Yağcı (Başkent Üniversitesi), Bülent Özkam (Ankara Üniversitesi), Prof.Dr. H.Hale Künüçen (Gazi Üniversitesi), Thomas Balkenhol (ODTÜ), Prof.Dr. Andreas Treske (Bilkent Üniversitesi) isimlerinden oluşan jürinin seçeceği "Övgüye Değer Film" ödülü, 22 Şubat akşamı Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sahibine verileek.

Film gönderimleri, www.ikincielfestivali.org adresi üzerinden 1 Şubat 2009 tarihine kadar yapılabilecek.

-2. EL KISA FİLM FESTİVALİ YİNE BİR İLKE İMZA ATIYOR-

"Elemiyoruz, Ellemiyoruz" sloganı ile farklı bir yere sahip olan "2. El Kısa Film Festivali", bu yıl da bir başka ilke imza atarak izleyici ve katılımcıları için "fest card" uygulaması başlatıyor.

Ankara'nın kent kimliğini taşımaya devam eden Yüksel Caddesi'ne kurulan festival standı ve Mülkiyeliler Birliği gibi mekanlardan temin edilebilecek "fest card" ile pek çok kitapevi, sahaf ve 2. el mağazadan indirimli alış veriş yapılabilecek, pek çok kafe ve barın hizmetinden de indirimli olarak yararlanılabilecek. Festival süresince devam edecek bu uygulama sayesinde festival atölye ve seminerlerine, festival parti ve konserlerine de indirimli olarak katılmak mümkün olacak. (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title