Haberler

2. Antalya Televizyon Ödülleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 2'inci Antalya Televizyon Ödülleri sahiplerini buldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 2'inci Antalya Televizyon Ödülleri sahiplerini buldu. Yılın En İyi Drama Dizisi Muhteşem Yüzyıl oldu. Gecenin en çok ödül alan dizisi komedi dalından çıktı. Yahşi Cazibe 6 ödül birden aldı. Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisi ise gecenin en çok ödül alan ikinci dizisi oldu. Dizi, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü dahil 5 ödülle geceden ayrıldı. 'En İyi Haber Bülteni Sunucusu' ödülü Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar'ın oldu.

KIRMIZI HALININ YILDIZLARI

Türk televizyon sektörünün en iyi dizi filml, televizyon programı ve yapımlarının ödüllendirildiği yarışmanın Mardan Palace Otel'deki ödül gecesi, kırmızı halı geçişiyle başladı. Kırmızı halının yıldızları Arka Sokaklar dizisinden Çağla Kubat ve Zeynep Beşerler oldu. Ezel disinin oyuncusu Bade İşçil derin sırt dekolteli elbisesi ve şıklığıyla göz kamaştırdı.

BAYKAL DA KATILDI

Demet Tuncer ve Oktay Kaynarca'nın sunuculuğunu yaptığı ödül gecesine aday gösterilen dizilerin oyuncuları ve ekipleri ile televizyon sektörünün her alanındaki temsilcileri, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve davetliler katıldı. Sunucu Kaynarca, gece katılan CHP eski Genel Başkanı Baykal için türkü söyledi.

'İYİ Kİ VARSINIZ'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, gecede yaptığı konuşmada sanatçıların üzülmesini ve rencide edilmesini hiç istemediklerini söyledi. Başkan Akaydın, geceye katılan sanatçılara "İyi ki varsınız" diye seslenirken "Özellikle onurlarının kırılmasının hiç istemiyoruz. Onların adalet adına adaletsizlikle, demokrasi adına demokrasisizlikle ve özgürlük adına tutuklanmalarını da istemiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Faruk Bayhan başkanlığında Berna Laçin, Fatih Ediboğlu, Efe Önbilgin, Ziya Öztan, Nilgün Öneş, Hidayet Karaca, Mesut Yar, Memet Güler, Yüksel Aytuğ, Cengiz Haydar Barut ve Cafer Yiğitoğlu'ndan oluşan Antalya Televizyon Ödülleri ana jürisinin 32 kategoride ödüle layık gördüğü isimler açıklandı.

ONUR ÖDÜLÜ AKMANSOY'A

Zeliha Sunal'ın şarkıları ve şovlarıyla renklenen gecede Antalya Televizyon Ödülleri Onur Ödülü Tekin Akmansoy'a verildi. Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi 'Kaynanalar'da Kayserili uyanık işadamı Nuri Kantar'ı canlandıran Akmansoy'a ödülünün aynı diziden rol arkadaşı ve 'Döndü' karakteriyle Türk televizyon tarihinin unutulmaz karakterlerinden birini yaratan tiyatro sanatçısı Defne Yalnız verdi. Ödülü alan Akmansoy, "38 sene önce başladığım bir dizinin böyle bir ödül alacağına hiç düşünmemiştim" dedi. Tekin Akmansoy, sanatçılar için daha fazla özgürlük istedi.

ÖZEL ÖDÜLLER TEPKİYE NEDEN OLDU

2'inci Antalya Televizyon Ödülleri'nde Juri Özel Ödülü, ödül sahipleri açıklanmadan, drama dizisi dalında 'En İyi Erkek' ve 'En iyi Kadın' oyuncu dallarında aday olan Vahide Gördüm, Erdal Özyağcılar'a verildi. En İyi Polisiye Dalı'ndan aday olan Behzat Ç. ve Lale Devri dizileri de Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

DÜNDAR EN İYİ HABER SUNUCUSU

En İyi Haber Bülteni Sunucu ödülünün ise Star Haber Gurup Başkanı Uğur Dündar'ın oldu. Dündar'ın ödülünü Doğan Haber Ajansı (DHA) Antalya Bürosu Görüntülü Haberler Sorumlusu Ahmet İstek aldı.

En İyi Haber/Tartışma Programı'nda ödül Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu CNN Türk'te yayınlanan 'bir ekran klasiği' 5N 1K'nın oldu. Ödülü Özdemir adına Fatih Türkmenoğlu aldı.

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ 5 ÖDÜL ALDI

Kanal D'de yayınlanan 'Öyle Bir Geçer Zaman ki', aday olduğu dallarında Muhteşem Yüzyıl, Ezel gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak 5 ödüle uzandı. Dizide 'Cemile' karakterini canlandıran Ayça Bingöl, Farah Zeynep Abdullah, Aras Bulut İynemli, Yönetmen Zeynep Günay Tan, Görüntü Yönetmeni Nilüfer Giritlioğlu ödüle uzanan isimler oldu. Öyle Bir Geçer Zaman ki ekibi çekimler devam ettiği için geceye katılamadı.

MUHTEŞEM YÜZYIL

2. Antalya Televizyon Ödülleri'nde 'En iyi Drama Dizi' ödülü ise Muhteşem Yüzyıl'ın oldu. Muhteşem Yüzyıl, 'En İyi Dönem Dizisi', En İyi Erkek Oyuncu' ödülü de dahil olmak üzere geceden 4 ödülle ayrıldı. Muhteşem Yüzyıl ekibine 'En İyi Drama Dizisi Ödülü'nü Antalya Vali Vekili Mehmet Seyman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın birlikte takdim etti. Muhteşem Yüzyıl'daki oyunuyla drama dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün alan Okan Yalabık ödülünü "60 dakika olacak televizyon dizilerine" ithaf etti. Yalabık'a ödülünün takdim eden Oyuncu Berna Laçin de "Yerli dizi yersiz uzun" dedi.

KOMEDİDE YAHŞİ CAZİBE

Yılın en iyi komedi dizisi 'Yahşi Cazibe' oldu. Yahşi Cazibe gecede ödülleri sildi süpürdü. Dizi geceden 6 ödülle ayrıldı. Yahşi Cazibe sadece 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülünü Yerden Yüksek'teki oyunuyla Enis Arıkan'a kaptırdı. Hakan Yılmaz, Aslıhan Gürbüz ve Gani Müjde Yahşi Cazibe'yle aday oldukları dallarda ödüle uzanan isimler oldu.

=== EN İYİLER ===

En İyi Drama Dizisi:

En İyi Drama Dizi Yönetmen: Zeynep Günay Tan- Öyle Bir Geçer Zaman Ki

En İyi Dizi Kadın Oyuncu: Ayça Bingöl- Öyle Bir Geçer Zaman Ki

En İyi Drama Dizisi Erkek Oyuncu: Okan Yalabık - Muhteşem Yüzyıl

En İyi Drama Dizisi Yardımcı Kadın Oyuncu: Farah Zeynep Abdullah - Öyle Bir Geçer Zaman Ki

En İyi Drama Dizisi Yardımcı Erkek Oyuncu: Aras Bulut İynemli -Öyle Bir Geçer Zaman Ki

En İyi Dizi Senaryo: Ercan Mehmet Erdem, Emrah Serbes - Behzat Ç.

----------

En İyi Gençlik Dizisi: Elde Var Hayat

En İyi Polisiye Dizisi: Arka Sokaklar

En İyi Dönem Dizisi: Muhteşem Yüzyıl

----------

En İyi Komedi Dizisi: Yahşi Cazibe

En İyi Komedi Dizisi Yönetmen: Bora Onur- Yahşi Cazibe

En İyi Komedi Dizisi Senaryo: Gani Müjde - Yahşi Cazibe

En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu: Aslıhan Gürbüz - Yahşi Cazibe

En İyi Komedi Dizisi Erkek Oyuncu: Hakan Yılmaz - Yahşi Cazibe

En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Kadın Oyuncu: Hande Katipoğlu Seyhun - Yahşi Cazibe

En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Erkek Oyuncu: Enis Arıkan - Yerden Yüksek

----------

En İyi Dizi Film Görüntü Yönetmeni: Sedat Yücel- Öyle Bir Geçer Zaman Ki

En İyi Dizi Film Müzik: Toygar Işıklı- Ezel

En İyi Dizi Film Sanat Yönetmeni: Nilüfer Giritlioğlu - Muhteşem Yüzyıl

-----------

En İyi Kültür/Sanat Programı: Gece Gündüz - NTV

En İyi Kadın Programı: Deryanın Dünyası- KANALTÜRK

En İyi Sağlık Programı: Ender Saraç'la Sağlıklı Yaşam - TNT

En İyi Spor Programı: Yüzde Yüz 100 Futbol - NTV

En İyi Talk Show ve Müzik-Eğlence Programı: Beyaz Show - KANAL D

En İyi Komedi Programı: Komedi Dükkanı - STAR TV

En İyi Yarışma Programı: Yok Böyle Dans- SHOW TV

En İyi Magazin Programı: 2. sayfa - KANALTÜRK

En İyi Haber/Tartışma Programı: 5N 1K CNN TURK

En İyi Ekonomi/Sektör Programı: Ekonomi Notları - NTV

En İyi Ana Haber Bülteni Sunucusu: Uğur Dündar

En İyi Belgesel Yapım: Trakya'nın Kara Günleri

-------------------- - Antalya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title