Haberler

2,5 yıllık İcraatlar Paylaşıldı

Başkan Savaş Ak Parti il teşkilatı'yla 2,5 yıllık icraatlarını paylaştı.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediyesi'nce 2,5 yıllık hizmet döneminde kentte gerçekleştirilen ve geleceğe dönük planlanan projelerle ilgili Ak Parti İl Teşkilatı'nı bilgilendirdi.

Parti İl binasında düzenlenen toplantıya Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Belediye Başkan Yardımcısı Faik Selçuk Kızılkaya, parti il, ilçe,kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri katılım gösterdi. Sunum öncesinde konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, "Değerli Belediye Başkanımız Doç.Dr.Lütfü Savaş, 2,5 yıllık hizmet dönemi boyunca kentimizde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında parti teşkilatımızı bilgilendirmek üzere bizlerle biraraya geldi. Şehrimizin gelişimine, güzelleşmesine ve kalkınmasına yönelik 2,5 yıldan bu yana yapılan hizmetlerden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Toplantıda Antakya Belediyesi'nin 2,5 yıllık icraatlarını slayt sunum eşliğinde Ak Parti İl teşkilatı üyeleriyle paylaşan Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, toplantıya katılım gösteren konuklarla yapılan hizmetler ve projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

31 aylık hizmet döneminde özellikle kentin altyapı çalışmalarında rekora imza attıklarını belirten Başkan Savaş bu süreç içinde toplam yaklaşık 200 km. altyapı çalışması yaptıklarını belirtti. Bir taraftan da alt yapı sorununu çözdükleri bölgelerin asfaltlama ve parke döşemesini de yaptıklarını, bu süre zarfında 120 bin ton asfaltlama, 620 bin m2 parke taşı döşediklerini, yıl sonunda bu rakamın 700 bim m2'yi bulacağını ifade etti. Kentte mevcut bulunan 48 parkın tamamını modernize ettiklerini, bu dönem içinde kentte 18 yeni parkın yapımını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Belediye Parkı'nı İnönü caddesine bağlayan köprü ile Akdeniz Mahallesi'ni Sümerler'e bağlayan yaya köprülerini hizmete sunduklarını belirten Başkan Savaş Altınçay ile Esentepe Mahallesi'ni birbirine bağlayan 12 metrelik araç köprüsünün ise yapımının geçtiğimiz aylarda tamamlandığını belirtti. Savaş, prestij caddeler projesi çerçevesinde Karaoğlanoğlu Caddesi'nde 2.tabaka asfaltı hariç çalışmaların tamamlandığını Atatürk, Fatih ve Cumhuriyet Caddelerinde çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Savaş, 3105 metre uzunluğundaki Harbiye-Antakya su isale hattını yenilediklerini bu sayede % 70'e varan su kaçaklarını önlediklerini, su pompalarının daha ekonomik çalışmasından kaynaklı yılda 1,5 milyon TL'ye tekabül eden elektrik tasarrufu sağladıklarını, böylece şimdiden projenin parasını çıkardıklarını vurguladı.

Dağ eteğindeki yüksek kotlarda bulunan mahallerin su sorununu Bağrıyanık mahallesinde yapımını gerçekleştirdikleri 600 tonluk su deposu ile çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Savaş, Hürriyet caddesi'nin alt ve üst yapısını tamamen yenilediklerini, caddenin Avrupai bir görünüme kavuştuğunu belirtti. Başkan Savaş, tarihi mekânların restorasyon çalışmalarının ise Kurtuluş caddesi, Çankaya ve Örnek Sokakta tamamlandığını, Habib-i Neccar Camii çevresi meydan düzenlemesi için Anıtlar Bölge Kurulu'ndan onayın çıktığını önümüzdeki süreçte burada çalışmaların başlayacağını ifade etti. Kentteki tüm otobüs duraklarını, bilboardları, raketleri tamamen yenilediklerini, kentte daha önce bulunmayan yönlendirme levhaları monte ettiklerini belirtti. Araç ve yaya trafiği yoğun olan Stadyum Taksi, Orman İşletme, Kültür Merkezi, İ.Hatip Kavşağı, 75.Yıl Bulvarı ve Stadyum Fatih Cami kavşaklarında genişletme ve çevre düzenleme çalışması yaptıklarını belirten Başkan Savaş, Habib-i Neccar dağı eteklerinde Seyir teraslarının yapımını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Stadyum Semt Pazarı Kompleksi'nin inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş tesisin önümüzdeki yılın ortalarında hemşehrilerimizin hizmetine sunulacağını belirtti. Savaş, Atatürk Caddesi'nde bulunan Eski Adliye Binası'nı yıkarak yerine Antakya'mıza yakışır içinde 415 araç kapasiteli otopark, kafeterya, ticari aktivite mekanları, geniş avlu ve mahvel mekanları, yürüyen merdivenli alışveriş alanı, çok amaçlı sosyal tesisler gibi kent ihtiyacımı karşılayabilecek farklı yaşam alanlarının bulunduğu "Antakya Mahfeli Katlı Otopark ve Yaşam Merkezi Kompleksi'ni" önümüzdeki yılın sonlarında hizmete sunmayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Savaş, yerel seçimler öncesi H.Ömer Alpagot Mahallesi'nde düzenlenen bir toplantı da vatandaşlara Genelevin yıkılarak bulunduğu bölgeden kaldırılması konusunda söz verdiklerini, bu sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Gerçekleştirilen hizmetler hakkında geniş kapsamlı bilgiler sunan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, slayt gösterimi sonrasında partililerin çeşitli konularda sordukları soruları yanıtlama imkanı bularak, fikir alış-verişinde bulundu. Toplantı sonrasında Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci parti teşkilatı adına, 2,5 yıllık hizmet döneminde kentte gerçekleştirilen ve önümüzdeki süreç için planlanan projelerden dolayı Belediye Başkanı Savaş'a ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title