Haberler

1985 Yılında Temeli Atıldı, 23 Yıl Sonra Tamamlandı

1985 Yılında Temeli Atılan Kırşehir Huzurevi İnşaatı, 23 Yıl Sonra Tamamlanabildi.

1985 yılında temeli atılan Kırşehir Huzurevi inşaatı, 23 yıl sonra tamamlanabildi.

1985 yılında temeli atılan ve bir türlü tamamlanamayan Kırşehir Huzurevi, Timur Koca başkanlığında yapılan çalışma ve hayırseverlerin desteği ile tamamlandı. Huzurevi'nin yapımı sürecinde Vali M. Lütfullah Bilgin, Belediye Başkanı Halim Çakır, Ak Partili Kırşehir Milletvekilleri ve hayırseverlerin büyük katkısı olduğu bildirilirken, huzurevi'nin kapasitesinin 112 kişi olduğu bildirildi. Huzurevi'ne Kurucu Müdür olarak atanan Hacıbektaş Huzurevi Müdürü Hüsamettin Ekim, yaklaşık 2 ay sonra huzurevi'nin hizmete gireceğini belirterek, "Ben Hacıbektaş Huzurevi Müdür idim. Asıl kadrom orada. Ancak, Kırşehir'e büyük bir huzurevi yapıldı ve kurucu müdür olarak buraya görevlendirildim. Kırşehir huzurevi'ni de yaşlıya hizmet verecek hale getireceğiz. Huzurevimiz dernek vasıtasıyla yapıldı ve sosyal hizmetlere devri tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve içinin tefrişatı yapılıyor. 112 kapasiteli huzurevi, takriben 2-3 ay sonra tamamlanacak ve hizmete girecek" dedi.

Huzurevi'ne alınacak personelin seçimi ile ilgili de bilgiler veren Ekim, "Kırşehir'de yanlış bir algılama var. Halk Eğitim Merkezinde 500-600 kişi kurs almış. Bu insanlara 'Huzurevi açılacak, işe gireceksiniz' denmiş. İnsanların umudunu kırmamak lazım. Ama, bunu yapacağız diye de umut sömürüsü yapmamak lazım. Huzurevimiz açılışa hazır hale geldiği ve yaşlıya bakım verilmeye hazır hale geldiğinde ihale edeceğiz. Ne kadar yaşlı barındırılacaksa ona oranla bakım, güvenlik ve temizlik elamanı alınacak. Ama ihale yapılacak. Yüklenici firma elemanlarını temin edecek ve biz de komisyon marifeti ile tespit yapacağız. Yaşlıyı sevecek biri olacak. Zaman zaman görüyoruz. Fırça ile yaşlıları yıkamalar, hortumla yıkamalar ve dayakları görüyoruz. Evlat mağduru bu insanlarımızın huzura ve şefkate ihtiyacı var. Hacıbektaş Huzurevi'nde ISO belgesi aldık. Çünkü, orada yaşlıya hizmeti en iyi şekilde yaparak ve o mantığı bilerek çalıştık. Tüm imkanlarımızı da seferber ettik ve orada güzel hizmetler yaptık. Kırşehir Huzurevi de huzur veren bir kurum olacak" dedi.

Huzurevine katkısı olan herkes teşekkür ettiklerini söyleyen Ekim, "1985 yılında temeli atılan huzurevi, Timur Koca başkanlığında ve hayırseverlerin desteği ile tamamlandı. Buranın yapımı için 3.5 milyon YTL para harcanmış. Kırşehir'e bir huzurevi ihtiyaç idi. Her kademede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz de bunu en iyi hale getirip yaşlı insanlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Kadın Sığınma Evi Projesinin henüz olmadığını da kaydeden Ekim, Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi olduğu ve zamanla bunlarında hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

(AD-SE-Y) 01.05.2008 16:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title