Haberler

Azeri Vatandaş, Türk Bayrağını Tek Başına Korudu

Güncelleme:

Amerika'da aracındaki Türk bayrağına saldıran Ermenilere tepki gösteren bir Azeri vatandaş çıkan arbedede polis tarafından gözaltına alındı.

ABD'nin başkenti Washington'da, Ermenilerin 1915 yılı olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan dolayısıyla, Türk Büyükelçiliği önünde Türkler ve Ermeniler karşılıklı gösteri yaptı.

ELÇİLİK BİNASI ÖNÜNDE NÖBET TUTTULAR

ABD'de 145 Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Yönlendirme Komitesi'nce Beyaz Saray'ın önünden başlatılan "Barış ve Dayanışma" yürüyüşüne katılan yaklaşık 7 bin kişi, öğle saatlerinden itibaren Türkiye'nin Washington Büyükelçilği'ne geldi.
Türk ve Amerikan bayrağı taşıyan, "Bizi birleştir, ayırma", "Suçlama değil uzlaşma", "Türkiye ile birlikteyiz" ve "Yurtta barış dünyada barış" yazılı pankartlar açan binlerce kişi, daha sonra Ermeni protestocuların gösterilerini büyükelçiliğin önündeki kaldırımda yapmasını istemeyen ve 14 Nisan'dan beri elçilik binası önünde nöbet tutan grupla birleşti.

SAATLERCE AYRILMADILAR

Her yıl olduğu gibi Ermenilerin bu sene de Türk Büyükelçiliği önüne gelerek eylem yapmaları beklendiğinden, yürüyüşe katılan binlerce kişi saatlerce elçiliğin önünden ayrılmadı.

Ermeni protestocular ise öğleden sonra ellerinde Türkiye karşıtı pankartlar açarak elçiliğin karşısındaki kaldırımda toplanmaya başladı. Türkiye'yi, 1915 Ermeni olaylarına ilişkin iddiaları inkar etmekle suçlayan eylemciler, Türkiye aleyhinde dövizler açtı.

OBAMA'YA 'SÖZÜNÜ TUT' ÇAĞRISI

Ellerinde Ermenistan bayrakları bulunan göstericiler, attıkları sloganlarla ABD Başkanı Barack Obama'dan, başkanlık seçimi döneminde kendilerine verdiği sözleri tutma çağrısında bulundu.

TÜRK BAYRAĞINI AYAK ALTINA ALMAK İSTEDİLER

Bulundukları kaldırımdan Türklere sözlü sataşmalarda bulunan Ermeniler, iki kez de Türk bayrağını yerde ayak altına almak istedi. Bunu gören Türk vatandaşlarının Ermenilere tepki vermesi üzerine taraflar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Elçilik önünde bekleyen güvenlik görevlileri, gruplar içinde birkaç kişi arasında yaşanan kısa süreli kavgayı ayırdı.

AZERİ VATANDAŞ TEK BAŞINA DİRENDİ

Öte yandan Ermeni grubun önünden aracının içinde bulunan Türk bayrağıyla geçen bir Azerbaycan vatandaşını Ermeniler durdurarak müdahale bulundu. Aracın içindeki bayrağı alan Ermeni gruba, orada bekleyen Türkler de müdahale etti. Aracından inerek Ermenilere karşılık vermek isteyen Azeri vatandaş ise çıkan arbede sırasında polis tarafından gözaltına alındı.

Gösteri, polisin güvenlik önlemleri altında akşam üzeri sona erdi. Türk grup gün sonunda elçilik binası önünden İstiklal Marşı söyleyerek ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Beyaz Saray Washington Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (298)

CCC MHP CCC:

REHBER KURAN HEDEF TURAN AMACIMIZ İSLAM. . . EN BÜYÜK MİLLİYETÇİ ATATÜRK''ÜN İZİNDEYİZ.

77
111
yanıtYanıtla
MaraşlıMobil-IOS:

Oylar hdpye

110
28
yanıtYanıtla
TürkmenMobil-IOS:

Azeri değil, Azerbeycan Türkü. Biz gardaşız Oğuz Türküyüz.

88
22
yanıtYanıtla
ÇEWLİK BARAN:

Bir kürt olarak diyorum ki; kürt Türk kardeştir hdpkk-ermeni kalleştir

35
57
yanıtYanıtla
TÜRKİYE AZERBAYCAN TÜRKMENİSTAN:

Dünyada 300 milyon Türk var ve biz omuz omuza versek karşımızda kimse duramaz. O yüzden Avrupa Birliği değil Türk Birliği kurulsun istiyoruz Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Doğu Türkistan, Kerkük, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Tataristan, Kırım Özerk Türk Cumhuriyeti vb. .

33
52
yanıtYanıtla
gerçelk:

türklüğü bitirmek için HDP

39
45
yanıtYanıtla
Mehmet BallimobilWeb@haberler.com:

Nedense bu mhpliler dinciler vatan dedimi ilk haykiranlar ama hepside avrupada gavurun ekmegini parasini yiyor hay sizin milliyetciliginize

22
57
yanıtYanıtla
HEPAR OSMAN PAMUKOĞLU:

Tek bir operasyonda 400 pkk leşini yere seren Efsane komutanımız Osman Pamukoğlu diyor ki teröristle pazarlık yapılmaz kafasına sıkılır sevap kazanılır. Bunlarla anladıkları dilden konuşmak gerek

21
57
yanıtYanıtla
MHP:

Çakalların hükmü KURT''LAR gelinceye kadardır. Nerede bir TÜRK varsa bin selam olsun. ! cCc

48
28
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ MİLİTAN:

Kansa kan cansa can inceldiği yerden kopacak birgün ant olsun şart olsun ki burada karı gibi gizlenip kalleşçe klavyeden saldıranlar fare gibi kaçacak delik arayacaksınız yemin olsun ki işte o zaman alayınıza vatana ihanetin bedelini ödeteceğiz Allahtan gayrı korkumuz yoktur

22
52
yanıtYanıtla
Tüm 298 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title