Haberler

18 Bin YTL'ye Öldürme İzni

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Merkez Av Komisyonu Tarafından Koruma Altına Alınan Av ve Yaban Hayvanlarını Avlamanın, 2007- 2008 Av Dönemi Ceza Bedelleri Belirlendi.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Merkez Av Komisyonu tarafından koruma altına alınan av ve yaban hayvanlarını avlamanın, 2007- 2008 av dönemi ceza bedelleri belirlendi.

Buna göre leoparın avlanması halinde 35 bin, alageyik, kızılgeyik, yaban koyunu, anadolu yaban koyunu ve ayının avlanması halinde, 18 bin YTL ceza ödenecek. Memelilerden sırtlan avlayan 12 bin, akdeniz foku avlayan 8 bin, yaban keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi avlayan 7 bin, karaca, ceylan ve vaşak avlayan 5 bin, su samuru, yaban kedisi, karakulak avlayan 4 bin, kurt, alaca sansar avlayan 850 YTL ceza ödeyecek. Kuş türlerinden ise atmacagiller ve doğangiller familyasındaki bütün türleri avlayanlar 6 bin, tepeli pelikan, yakalı toy, kelaynak 3 bin, flamingo, turnagiller, leylekgiller, ak pelikan, orman horozu, kuş tavuğu familyasındaki bütün türler ve kuğular 2 bin, karabatak, dikkuyruk, yaz ördeği, sibirya kazı avlayanlara ise 600 YTL ceza kesilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title