Haberler

15. Altın Koza Film Festivali İçin Geri Sayım Başladı

İlki 1969 Yılında "Altın Koza Film Şenliği" Adı Altında Gerçekleştirilen "Altın Koza Film Festivali"nin 15.'si İçin Geri Sayım Başladı. 2-8 Haziran Tarihleri Arasında Gerçekleşecek Festival, Sinemaseverleri Türk ve Dünya Sinemasının Seçkin Örnekleriyle Buluşturacak.

İlki 1969 yılında "Altın Koza Film Şenliği" adı altında gerçekleştirilen "Altın Koza Film Festivali"nin 15.'si için geri sayım başladı. 2-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek festival, sinemaseverleri Türk ve dünya sinemasının seçkin örnekleriyle buluşturacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza A.Ş. tarafından düzenlenen Altın Koza Film Festivali için son hazırlıklar yapılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Altın Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Acevit ve Altın Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Uygun, basın toplantısı düzenleyerek, festival hakkında bilgiler verdi. Belediye Encümen Salonu'ndaki toplantıda konuşan Durak, Altın Koza Film Festivali'nin 15.'sinin 2-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti. Belediyelerin en büyük sıkıntıyı insanların eğitimsizliğinden dolayı yaşadığını ve kendilerinin, insanları eğitmek için sanatın gücünü kullandıklarını ifade eden Durak, çeşitli dalları bulunan sanatın sinema kanadına ağırlık verdiklerini kaydetti. Altın Koza Film Festivali'nin Altın Portakal Film Festivali'yle karşılaştırılmaması gerektiğinin altını çizen Durak, "Antalya'yla yarış içerisinde değiliz. Antalya bir turizm merkezi. Türkiye'nin turizm merkezi. Adana ise yazar, sanatçı yetiştiren bir şehir. Biz bu kozu kullanmak istiyoruz" dedi.

Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Acevit de, Türkiye'de ve dünyadaki festivallerde ne varsa Altın Koza Film Festivali'nde aynısının olduğunu, hatta fazlasının bulunduğunu belirterek, "Adana'da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi çok geniş kitlelere ulaşmak için bir program hazırlanıyor. Bunları Adanalılar ile buluşturacağız" diye konuştu.

Festival bütçesinin yaklaşık 3-3.5 milyon YTL civarında olacağını kaydeden Acevit, Türkiye'deki festivaller arasında en büyük para ödülünü veren festival olduklarını, festivalde 500 bin YTL civarında ödül dağıttıklarını vurguladı.

Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Uygun ise, festival boyunca 60 bin öğrenciyi sinemayla buluşturacaklarını, festivalde görme engelliler için de film gösterimleri olacağını kaydetti.

Altın Koza Film Festivali, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da dünya sinemasının seçkin filmlerini Adanalı sinemaseverlerle buluşturuyor. Festival kapsamında; Dünya Seçkisi Bölümü'nde ödüllü 9, Akdeniz Ödüllü Filmler Seçkisi Bölümü'nde 5, Arap Ülkeleri Seçkisi Bölümü'nde 6, Romy Schneider 70 Yaşında Bölümü'nde 5 film sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde ayrıca dünya sinemasının seçkin kısa filmlerinden oluşan Kıssadan Hisseye Dünya Bölümü'nde 20 film, dünya sinemasının seçkin örneklerinden oluşan Belgesel Film Bölümü'nde 14 film yer alıyor. Bu filmlerden 6'sının ilk gösterimi Altın Koza'da yapılacak.

Adana, festivalin uluslararası bölümünde filmleri finale kalan, gösterime sunulan yapımcı, yönetmen ve sanatçılardan oluşan 50 dolayında yabancı konuk ağırlayacak.

Festival kapsamında her yıl verilen Onur Ödülleri, bu yıl yönetmen Halit Refiğ, oyuncu Selda Alkor ve oyuncu Halil Ergün'e verilecek. Türk sinemasının usta oyuncularından Tuncel Kurtiz'e ise "Usta Oyuncu Ödülü" takdim edilecek.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda bu yıl 12 film yarışırken, yarışmanın jüri üyeliğini; yönetmen Ezel Akay, yapımcı Sadık Deveci, oyuncular Başak Köklükaya, Lale Mansur ve Derya Alabora, senarist Sırrı Süreyya Önder, görüntü yönetmeni Hayk Kirakosyan, müzisyen Cahit Berkay ve sinema yazarı Murat Özer yapıyor.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 102 filmin başvurduğu Öğrenci Filmleri Yarışması'nda ise 32 film yarışıyor. Bu yarışmanın jürisinde; sinema yazarı Burak Göral, oyuncu Feride Çetin, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, oyuncu Mehmet Ali Alabora ve yönetmen Tayfun Pirselimoğlu yer alıyor.

15. Altın Koza film gösterimleri, 6 sinema salonu ile Merkez Park Açık Hava Sineması'nda yapılacak. Ayrıca, Adana Kültür ve Sanat Merkezi salonlarında kısa ve belgesel film gösterimleri sunulacak.

(MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title