Haberler

14 Mart Tıp Bayramı'nda Saldırı ve Şiddet Veryansını

İl Sağlık Müdürü Dr.Turgut Çalışkan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda yapılan törende, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırı ve şiddetin son zamanlarda arttığını belirtti.14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Edirne'de...

İl Sağlık Müdürü Dr. Turgut Çalışkan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda yapılan törende, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırı ve şiddetin son zamanlarda arttığını belirtti.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Edirne'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde çalışan sağlık çalışanları, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Sunar, İl Sağlık Müdürü Dr. Turgut Çalışkan, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Hatice Gül, Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, doktor ve çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı törende İl Sağlık Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Edirne Tabip Odası anıta çelenk sundu.

Çelenk sunumu sonrası günün anlam önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Turgut Çalışkan, Türkiye'de modern tıp eğitiminin 14 Mart 1327'de başladığını, tıp bayramının ise ilk kez 14 Mart 1919'da işgali protesto etmek için İstanbul'daki tıp öğrencileri tarafından kutlandığını söyledi. Hekimliğin, toplumda kutsal bir meslek olarak kabul edildiğini ancak son günlerde sağlık çalışanlara yönelik saldırı ve şiddetin arttığını ifade eden Çalışkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

'HERKESTEN DAHA FAZLA SAYGI VE SEVGİ BEKLİYORUZ'

"Herkesten, sağlık hizmeti sunan fedakar sağlık çalışanlarına karşı daha fazla saygı ve sevgi bekliyoruz. Meslektaşlarımıza yapılan bütün yanlış davranışlar karşısında onların haklarını daha güçlü aramaya ve korumaya devam edeceğiz. Bu noktada toplumuzdan daha fazla hassasiyet bekliyoruz. Bizim tek amacımız insan sağlığını korumak, tedavi etmek ve geliştirmek. Hekimlik gece gündüz demeden şartlar ne olursa olsun kutsal bir meslek olarak kabul edilmiştir. Kamu ve özle sağlık kuruluşları tarafından modern fiziki mekanlarda ve ileri teknolojik cihazlarla halkımıza sağlık hizmeti vermekte olup planlanan yeni sağlık yatırımları ile de verilen hizmetler daha yüksek standartlara taşınacaktır."

Tören sonrası doktor ve sağlık çalışanlarına karanfil dağıtıldı.

(ORA)

14.03.2013 14: 43: 34

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Üniversitesi Tıp Bayramı 14 Mart Yerel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title