Haberler

14 Mart Tıp Bayramı

"Sağlık alanında çalışmak bir maratondur."

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun,

"Sağlık alanında çalışmak bir maratondur. Yaşam boyu süren bir özveridir. Sevgi, merhamet, fedakarlık gibi güzel duyguların bulunduğu ortamlarda yer almaktır. Sağlık alanında çalışmak bir yaşam biçimidir"dedi.

Dr. Uzun yaptığı açıklamada, Osmanlı Devleti'nde Sultan II. Mahmut zamanında o zamanki Osmanlı ordusu içindeki Asakir-i Mansure-i Muhammediye'ye hekim ve cerrah yetiştirmek amacıyla kurulan Tıphane-i Amire adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827 tarihinin Türkiye'de modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edildiğini söyledi.

Daha sonraki dönemde ise 14 Mart 1919'da 1. Dünya savaşı sırasında İstanbul'un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencileri toplu halde protesto gösterisi yaparak tepkilerini ortaya koyduklarını ifade eden Dr. Uzun, şöyle konuştu:

"Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde Sağlık Haftası olarak kutlanmaktadır. Sağlık alanında yaşanılanları, hissedilenleri, nelerin yapılabileceğini uygun bir şekilde dile getirebilmek 14 Mart'ın genel anlamda ifadesi ve anlamıdır diye düşünüyorum. Sağlık alanında çalışmak bir maratondur. Yaşam boyu süren bir özveridir. Sevgi, merhamet, fedakarlık gibi güzel duyguların bulunduğu ortamlarda yer almaktır. Sağlık alanında çalışmak bir yaşam biçimidir. Bu öyle bir yaşamdır ki yeri gelir hiç tanımadığınız bir ihtiyaç sahibini sahiplenir, elinden tutarsınız. Gözyaşını silersiniz. Bazen o kişinin sadece sağlık sorununu değil, sağlıkla ilgili olmayan sıkıntılarını da giderebilecek kadar özveri gösterebilirsiniz. Çünkü bizler insanız ve karşımızdaki de insan. ve insanın insanla iletişiminin en içten olduğu, anlardan biridir hekim ile hastanın buluşması. Bazen bir teşekkür, bazen bir dua, bazen de bir tebessüm çok mana taşır bu diyalog da. Giderek herkesin birbirini daha az dinlediği günümüzde hala hastalarını sabırla dinleyen, cevaplar veren, yönlendiren, yaralarını saran, hem beden hem ruh hastalıklarını tedavi eden hekimlerimiz ve yardımcı sağlık personellerimiz iyi ki varlar."

Dr. Uzun, sağlık çalışanları olarak tüm halkımızla sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde, maddi kaygıların sağlık çalışanlarıyla hastalarımızın arasına girmediği, insan sevgisinin en üst düzeyde olduğu bir meslek yaşantısı sürdürmeyi umduğunu belirterek,

"Ben bugünün vesilesiyle tüm meslektaşlarımın ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramlarını kutluyor. Çeşitli nedenlerle vefat etmiş olan tüm sağlık çalışanlarına Allah'tan rahmet diliyorum ve bu camianın bir üyesi olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum."

Yayıncı: Emrah Yaşar - KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Uzun Tıp Bayramı Kırıkkale 14 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title