Haberler

14 Mart Tıp Bayramı

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı'nın, sağlığın emanet edildiği sağlık çalışanlarının emek ve başarılarının dile getirilmesi için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı'nın, sağlığın emanet edildiği sağlık çalışanlarının emek ve başarılarının dile getirilmesi için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarının 1919 yılında, işgal altında olan İstanbul'da, tıp fakültesi öğrencilerinin işgali protesto etmek için toplanmaları ile başladığını ifade etti.

Bu protestoya o devrin ünlü doktorlarının da destek verdiğini kaydeden Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"Böylece Tıp Bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. 14 Mart gününün seçilmiş olmasının nedeni ise 14 Mart 1827'de 2. Mahmut döneminde Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisi ile ilk cerrahhanenin kurulmasının ülkemizde modern tıbbın başlangıcı olarak kabul edilmesidir."

Hamzaoğlu, sağlık çalışanlarının yaptığı sabırlı, fedakar ve özverili çalışmaların yılın bir gününde yapılacak etkinlikler ve kutlama programları ile anlatılamayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ancak bu vesile ile sağlık çalışanlarımızın yaşamış oldukları sıkıntıları bir nebze de olsa dile getirme imkanını bulmaktayız. Bu özel gün, sağlığımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarının emek ve başarılarının dile getirilmesi için iyi bir fırsat olmaktadır. Sağlığın korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumumuzun en önemli hedeflerindendir. Sağlığın korunması ve hastalıkların tedavisinde günün 24 saati büyük sabır ve özveriyle görevlerini yapan hekim ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutlarken, son derece zor ve kutsal olan bu mesleğe gönül vermiş, emek vermiş ve ebediyete intikal etmiş hekim ve sağlık çalışanlarını ise rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum."

Muhabir: Asena Akçay

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Köksal Hamzaoğlu Tıp Bayramı Trabzon 14 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title