Haberler

14. Çıraklar Köyü Çıraklar Çöreği Şenliği Yapıldı

Karabük'ün Safranbolu İlçesine Bağlı Çıraklar Köyü'nde Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen "Çıraklar Çöreği" Şenliklerinin 14'üncüsü Kalabalık Bir Katılımla Yapıldı.

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Çıraklar Köyü'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Çıraklar Çöreği" Şenliklerinin 14'üncüsü kalabalık bir katılımla yapıldı.

Düzenlenen şenliğe başta Vali Can Direkçi olmak üzere Karabük Milletvekilleri Mustafa Ünal, Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan ile bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Çıraklar Köyü Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Hüseyin Gündoğdu, "Bu yıl 14.'sünü düzenlediğimiz ve artık geleneksel hale gelen şenlikte arzumuz, çocuklarımızın ve hatta torunlarımızın da bu şenlikleri devam ettirmesidir. Şenliğimiz her geçen sene sizlerin de destekleriyle kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Derneğimiz yapmış olduğu etkinliklerle, bölgemizdeki diğer derneklere örnek ve destek olmaktadır. 21'inci yüzyılda ülkemizin her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacı vardır. Yani bizim kardeşleşme kültürünü oluşturmamıza ihtiyaç vardır. Bu kültürü oluşturmanın da yegane yolu sivilleşmeden geçmektedir. Dernekler ve vakıflar bu kültürün oluşturulması için yegane araçlardır" dedi.

Vali Can Direkçi ise, "Bizleri coşkuyla, heyecanla ve böylesine büyük bir birliktelikle karşıladığınız için, sizlere çok teşekkür ediyoruz. 14 yıldır bu şenliği yaşatmaya çalışan değerli dernek üyelerine, muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların, sahip olduğumuz, bizi biz yapan değerleri yaşatma konusundaki bu çabalarını kutluyorum. İnşallah bundan sonra da aynı gayretleri gelecek olan arkadaşlarımız da devam ettirecektir. Bizler geleneklerimizi, göreneklerimizi, bizi bir araya getiren, bizim birlikteliğimizi kuvvetlendiren ananelerimizi yaşattıkça, çok daha güçlü olacağız, çok daha büyük hedeflere doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bunun bilincinde olarak gençlerimizi, çocuklarımızı da o doğrultuda yetiştirmeliyiz. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar bizleri gerçekten çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından köyde yaz Kur'an Kursunu bitiren çocuklara Vali Can Direkçi, Milletvekilleri Mustafa Ünal, Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal ve Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük tarafından dernek adına çeşitli hediyeler verilirken, etkinliklerde Kastamonulu sanatçı Cesur, izleyenlere müzik ziyafeti verdi. Bu yıl 14.'sü düzenlenen şenlik kapsamında Çörek Yarışması, Ağalık seçimi ve yağlı güreşler de yapıldı.

(YE-AK)

12.08.2007 17:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title