Haberler

120 Aşiret Lideri PKK'ya Çağrıda Bulunacak: Artık Yeter

Güncelleme:

Son üç haftadan bu yana şehit haberlerinin hiç kesilmediği Doğu ve Güneydoğu illerinde bugün aşiret liderleri ve kanaat önderleri teröre karşı sesini ilk kez yükseltiyor. 1984'den bu yana terör için hiç bir araya gelmeyen aşiret liderleri ve kanaat önderleri, PKK'nın son haftalarda tırmandırdığı terör eylemleri üzerine Şırnak'ta bir araya geliyor.

"90'LARI İSTEMİYORUZ"

Toplantıda PKK'ya eylemlerine son vermesi ve silahları bir an önce bırakıp çözüm masasına ve siyasi sürece geri dönmesi için çağrı yapılacak. 12 ilden 120 aşiret lideri ve kanaat önderinin yapacağı çağrıda, bölge halkının 7 Haziran'dan bu yana huzurunun kaçırıldığı ve tekrar 90'lı yıllara geri dönüşün arzu edilmediği net bir dille ifade edilecek. Ceylanpınar saldırısı ile başlayan süreçte örgütün eylemleri ve bölgedeki terör olayları kınanacak.

"ANNELER AĞLAMASIN"

Bölgedeki kanaat önderleri, aşiret liderleri, iş adamları ve ticaret odası temsilcileri, bu çağrının kısa sürede "Edi bese" (Artık yeter) sloganı ile yaygınlaşacağını ve her kesimden ciddi desteğin geleceğine inanıyor. Çağrı için Şırnak'a giden bölge ileri gelenleri, "Barış ve huzuru için çağrıda bulunacağız ve ölümlerin durması için sesleneceğiz. Anneler ağlamasın diye sesleneceğiz." diyorlar.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title