Haberler

12 Haziran Seçimlerine Doğru

Manisa'da AK Parti, CHP ve MHP'de listelerinde süprizler yaşandı.

Manisa'da AK Parti, CHP ve MHP'de listelerinde süprizler yaşandı.

Manisa'da ön seçim yapan CHP'de genel merkez tarafından önce (Kontenjan aday olmayacak) açıklaması yapmasına rağmen 2. sıraya son yapılan yerel seçimlerde Manisa Belediye Başkan adayı olan Türkiye Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Özgür Özel getirildi.

CHP'de 13 bin üyenin oyuyla yapılan sıralama 1. Hasan Ören, 2. Özgür Özel, 3. Sakine Öz, 4. Mazlum Nurlu, 5. Cahit Kaplan, 6. Şahin Mengü, 7. Mustafa Başgülşen, 8. Muharrem Ekici, 9. Tur Yıldız Biçer ve 10. Ali Arslan şeklinde oluştu.

-MHP CEPHESİ -

MHP Manisa İl Başkanı Uğur Üncü, Manisa'da ilçeler bakımından en adaletli dağıtımı yaptıklarını söyledi.

AA Muhabirine açıklamada bulunan MHP İl Başkanı Uğur Üncü, Sümer Oral, Erkan Akçay, Ersoy Arslan ve Hüseyin Tanrısevsin'in merkezden diğer milletvekili adaylarının da ilçelerden gösterildiğini söyledi.

Üncü, "Genel seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bence ilçeler bakımından en adaletli dağıtım partimizde olmuştur. Diğer partilerde bu kadar adaletli dağtım görülmemiştir" dedi.

Üncü, MHP'nin Manisa'dan 1. sırada Sümer Oral, 2. sırada Erkan Akçay, 3. sırada Turgay Şirin, 4. sırada Kadir Daş, 5. sırada Mansur Onay, 6. sırada Zeki Kayda, 7. sırada İbrahim Emre, 8. sırada Ersoy Arslan, 9. sırada Burhan Selçuk ve 10. sırada Hüseyin Tanrısevsin'in yer aldığını söyledi.

-DSP, SP, BDP ve DP -

DSP'de ilk 10 ise Sefa Dağlı, Nihat İksir, Nurdan Önder, Ömer Doğan, İrfan Kurt, İlhan Sekman, Mustafa Temiz, Mehmet Gündüz, Şimal Tugay ve Nevin Öztürk olarak belirlendi.

DP'nin listesinde en son seçimlerde Milletvekili adayı olan Naci Akın, il Yönetim kurulu eski üyesi Cansun Tunçbilek, İl Gençlik Kolları Eski Başkanı Hüseyin Kıcıroğlu ve eski il başkanlarından Halim İnç'in ismi öne çıktı.

Saadet Partisi'nde Eski İl Başkanı Hakan Lalebaş, Veysel Çiçek ve Adnan Yükalan isimleri göze çarptı.

BDP ise Manisa'da seçimlere bağımsız katılacak olan Parti Meclis üyesi Ege Bölgesi Sorumlusu Nizamettin Öztürk'ü destekleme kararı aldı.

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title