Haberler

111 Tesisin Toplu Açılış Töreni

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndan Konya'da yapımı biten 4 sulama tesisinin toplu açılışını telekonferansla gerçekleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndan Konya'da yapımı biten 4 sulama tesisinin toplu açılışını telekonferansla gerçekleştirdi.

Konya'nın Beyşehir ilçesi Köprübaşı Mevkii'nde gerçekleştirilen törene, Konya Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış, Gülay Samancı, Cem Zorlu, Harun Tüfekçi, Kerim Özkul, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Konya İl Genel Meclis Başkan Vekili Ahmet Ünal, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, törende yaptığı konuşmada, BSA kanalının tarihinin 1819'lu yıllara dayandığını belirterek, BSA kanalının, Türkiye ve yöre için çok önemli bir proje olduğunu vurguladı.

KOP kapsamında devam eden diğer projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Uzun, açılışı yapılacak 4 tesisin toplam maliyetinin 666 milyon lira olduğunu açıklayarak, tesislerin ülke ve bölge ekonomisine hayırlı uğurlu olmasını diledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ise Beyşehir Gölü'ndeki suyun Konya Ovası'na akmasını geçmişte birçok insanın hayal ettiğini belirtti.

AK Parti ile beraber ülkenin ayağa kalkışının, bir milletin dirilişinin çok net olarak görüldüğünü ifade eden Kabakcı, "Sadece burayı değil, düşündüğünüz zaman KOP'u düşünüyorsunuz, Mavi Tüneli düşünüyorsunuz, Bağbaşı Barajı'nı düşünüyorsunuz. Şu anda 1. merhalesi tamamlanan sulamada bu kanaldan sonra Suğla'yı, daha sonra Suğla ile Apa'nın arasının birleştirilmesini, arkasından Apa ile Hotamış depolama alanının birleştirilmesini ve bütün bölgenin kanallarla ağ gibi örüldüğünü, basınçlı sistemle suyla buluştuğunu düşünüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Konya Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve törene katılan AK Parti Konya milletvekilleri ile birlikte kurdeleyi keserek sulama yatırımlarının açılışını gerçekleştirdi.

Törende Konya Çumra 2. Merhale Projesi kapsamında yapılan Beyşehir-Suğla-Apa

(BSA) Kanalı 1. Kısım, Derebucak Gembos Derivasyonu ve Yeşildağ Sulaması, Seydişehir Taraşçı Göleti ve Sulaması ile Selçuklu Malas Göleti ve Sulaması yatırımları hizmete açıldı.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title