Haberler

11 Çuval Ekmeği Çöpe Attılar

Güncelleme:

İstanbul'un Avcılar İlçesi'ne bağlı Yeşilkent Mahallesi'nde çalışma yapan temizlik işçileri, boş bir arsada buldukları çuvalların içinden ekmek çıkınca büyük şaşkınlık yaşadı.

Dünyada ve Türkiye'de boyutları giderek artan ekmek israfının önüne geçilebilmesi amacıyla çeşitli kampanyalar sürdürülürken, İstanbul Avcılar'da araziye atılmış 11 çuvalı dolduran yüzlerce ekmek bulundu.

İŞÇİLER BÜYÜK ŞAŞKINLIK YAŞADI

İstanbul'un Avcılar İlçesi'ne bağlı Yeşilkent Mahallesi'nde temizlik işçileri çalışmalarını sürdürürken 523'üncü Sokak'taki büyük arsada uzaktan moloza benzeyen bir yığın olduğunu gördü. Avcılar Belediyesi görevlileri bunun üzerine bölgeye giderek temizlik çalışması yapmak isterken bu yığının lavaş ekmekler olduğunu görünce şaşırdı. Bir bölümü üzerinde Arapça yazılar bulunan ambalajlı olduğu dikkati çekti. Genellikle Suriyeliler'in tükettiği bilinen bu ekmeklerin kim tarafından atıldığı tespit edilemezken, görevliler 11 çuvala doldurdukları ekmekleri yaban hayvanlarına verilmek üzere topladı.

EKMEK İSRAFINA KARŞI KAMPANYA

Türkiye'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından kamu kuruluşları ile işbirliği yapılarak sürdürülen 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'na rağmen ekmek israfının önüne tam geçilemediği belirtildi.

Yapılan açıklamalarda 1 kilo ekmeğin bedeli ile 4 kilo kesif yem alınabildiği kaydedilirken, insan gıdası olarak üretilen ekmeğin hayvan gıdası olarak kullanılması durumunda, un ve ekmek üretimi sürecinde harcanan emek, maliyet ve zamanın da israf edildiği ifade edildi.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşilkent İstanbul Türkiye Avcılar Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

CHP,Li:

cehepe gelenegi ve kültürü, , ne yazikki ülkemizi kasip kavuruyor, , naletolsun.

3
4
yanıtYanıtla
zalimkralMobil-ANDROID:

yazik gunah be ekmege hurmet gerek cunki ekmek berekettir dikkat edelim fakirlik getirir basimizdan sikinti eksilmez cok buyuk bi nimettir ekmek

5
0
yanıtYanıtla
tommas:

SIZ BİRDE ASKERİ BİRLİKLERDE YAPILAN EKMEK İSRAFINI GÖRSENİZ OOOOOHHOOOOOOO OOOOOOOO

3
0
yanıtYanıtla
Tokatli:

anlasilmayan bir sey var Avrupanin cesitli yerlerinde artik ekmekleri eskiden oldugu gibi hayvan yemi yapmiyorlar, bayat ekmekleri paketleme malzemesi olarak kagit yapiminda kullaniyorlar. ekmek artiklarini hayvanlara verildigi hallerde bunu yapanlara polis ceza yaziyor.

2
0
yanıtYanıtla
cv2:

yiyin için ama israf etmeyin en fazla bu dönemde unutturuldu. adamlar hamuduyla götürüyor ekmek israfı onlar için nedir ki.

1
1
yanıtYanıtla
İyi düşünmek lazım:

Yardım kolilerine benziyor , poşet ve kutulardan. . . . . Çöpden çok derli toplu . . . . Haber kaynağı. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title