Haberler

101 Bin Hektar Arazı Sulu Tarıma Açılacak

DSİ 12.Bölge Müdür Yardımcısı Hamdi Seyfi, Kızılırmak ve Seyhan havzalarındaki projelerin tamamlanmasından sonra 101 bin hektar arazinin sulu tarıma açılacağını bildirdi.

DSİ 12. Bölge Müdür Yardımcısı Hamdi Seyfi, Kızılırmak ve Seyhan havzalarındaki projelerin tamamlanmasından sonra 101 bin hektar arazinin sulu tarıma açılacağını bildirdi.

DSİ 12. Bölge Müdürlüğü olarak 98 proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini, projelerin tutarının 1 milyar 489 milyon TL olduğunu bildiren Hamdi Seyfi, "Ancak 2012 yılı çalışma dönemi için 73 milyon 516 bin TL'lik ödenek geldi" dedi.

Kızılırmak ve Seyhan havzasındaki çalışmaların sürdürüldüğünü bildiren Seyfi, "Bu projeler tamamlandığı zaman 101 bin hektar arazi sulu tarıma açılacak. Sulu tarım çalışmaları da 3-4 yıl içinde başlamış olacak" diye konuştu.

Bahçelik projesinde de çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Seyfi, "Bu proje de tamamlandığında 49 bin hektar arazi sulanacak. Bahçelik projesi 9 kısımdan oluşuyor. Ana iletim kanalı ikmal çalışmaları devam ediyor. Eksik kalan kısımlar tamamlanacak ve saniyede 34 metreküp su araziye verilecek" ifadesinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılırmak Seyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title