Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yılında Konya'da düzenlenen programlarla anılıyor.

Emirgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen programa, Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Garnizon Komutanı Adnan Özyeşildağ, Belediye Başkanı Ali Rıza Koçak, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıt'ına çelenklerin sunumu ile başlayan programın ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve müteakiben İstiklal Marşı okundu.

Programa, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda devam edildi. Öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk konulu şiir ve kompozisyonlarını okundu.

- HALKAPINAR'DA 10 KASIM PROGRAMI-

Hükümet Konağı'ndaki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09:05'te iki dakikalık saygı duruşuyla birlikte araç sirenleri çaldı. Ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile birlikte göndere çekilen bayrak ile ilçedeki tüm bayraklar yarıya indirildi.

Program, Halkapınar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Sosyal Hizmetler Salonu'nda devam etti.

Buradaki programda YİBO öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlayıp sunduğu konuşmalar, şiirler, Atatürk'ün sevdiği şarkılar yer aldı. 'Atatürk Hayatı' konulu filim gösterisi ile 'Kendi Sözleriyle Atatürk' konulu slayt gösterisi izleyenler, duygulu anlar yaşadı.

Programa Kaymakam Mustafa Duruk, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Tamer Yöney, Belediye Başkanı Fatih Şentürk, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

- EREĞLİ-

Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Hasan Bağcı, Ereğli Garnizon Komutan Vekili Teğmen İlker Karaalp, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile başlayan programın ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve müteakiben İstiklal Marşı okundu.

Programa, Ereğli Kültür Merkezinde devam edildi. Atatürk ile ilgili hazırlanan şiir ve kompozisyonlar, öğrencilerce okundu.

- SEYDİŞEHİR-

Atatürk'ün ölümünün 72. yılı nedeniyle Seydişehir Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Törende, Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Saat 09.05'te radyo sinyali ve sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Ardından okunan İstiklal Marşı ile bayraklar yarıya indirildi. Daha sonra Belediye Düğün Salonu'na geçildi.

Seydişehir Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerince hazırlanan programı, Kaymakam Dr. Yusuf Güler, Garnizon Komutanı Vekili Baki Arık, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Kıdemli Başçavuş Kamil Güngör, okul müdürleri, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler izledi.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerin hazırlamış olduğu program, Mustafa Kemal Atatürk'ün kişiliği, video gösterimi, şiirlerin okunması ve 'Atatürk' adlı oratoryonun ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği parçaların seslendirilmesiyle sona erdi.

- KULU-

Çarşı merkezinde bulunan Atatürk Anıtı önündeki törende, Atatürk büstüne Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Kulu Belediyesi, Cumhuriyet Savcılığı, SÜ Kulu Meslek Yüksek Okulu ve diğer kurum ve kuruluşlarca çelenk sunuldu. Saat 09:05'de sirenlerin çalması ile bayraklar yarıya indirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kulu Lisesi tarafından okulun salonunda düzenlenen anma programı ile devam etti.

Kulu Lisesinde düzenlenen programa Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, Kulu Belediye Başkan Vekili Cafer Dönmez, Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş, siyasi partilerin temsilcileri, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

(EKİP-MAT-MRS-YLZ) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title