Haberler

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Nejat Gencan 'CHP Olarak İnsanların Özgürce Her Alanda Haklarını Arayabildikleri Özgür ve Demokratik Bir Anayasanın İktidarımızda Hazırlanacağının Müjdesini Veriyoruz'dedi

CHP Edirne İl Başkanı Nejat Gencan 'CHP olarak insanların özgürce her alanda haklarını arayabildikleri özgür ve demokratik bir anayasanın iktidarımızda hazırlanacağının müjdesini veriyoruz'dedi.

Gencan, '10 Aralık İnsan Hakları Günü' nedeniyle düzenlediği basın toplantısında insan haklarının ırk, dil, cinsiyet ve sosyal statü farkı gözetmek sizin eşitlik temeli üzerine kurulduğunu belirtti:

İnsanların eşit hakka sahip olmalarının demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu anlatan Gencan, şunları söyledi:

'Ne üzücüdür ki ülkemizde insan hakları, AB raporlarında ada belirtildiği gibi hiç iyi bir durumda değildir. Anayasa referandumunda parti olarak üzerinde durduğumu konulardan biride memurlar için getirildiği iddia edilen hakların, aksine memurların hak arayışlarının önündeki en büyük engel olduğunu ifade etmiştik.

Hükümetin uyguladığı bu politikalar memurlara verilecek zam oranlarını tamamen hükümetin inisiyatifine bırakarak eski yasadan daha geride bir düzenleme getirmiştir. CHP olarak insanların özgürce her alanda haklarını arayabildikleri özgür ve demokratik bir anayasanın iktidarımızda hazırlanacağının müjdesini veriyoruz'

- 'EMNİYET GÜÇLERİ SİYASAL İKTİDARIN KOLLUK KUVVETİ DEĞİLDİR'

Türkiye'de öğrencilerin haklarını ararken orantısız güce maruz kaldıklarını ifade eden Gencan, sözlerine şöyle devam etti:

'Rektörler toplantısı öncesinde veya sırasında İstanbul'daki öğrenci kardeşlerimizin hak arayışları sırasında yapmış oldukları toplantı ve gösteri yürüyüşünde orantısı güç, baskı ve dövülme olayına maruz kalmışlardır. Ben bunu bir daha kınamak istiyorum. Başbakan, dün Burhan Kuzu'ya yapılan yumurtalı saldırının savunmasını yaparken o gençleri suçlamak, polisin sanki bu işi yaparken olağan görevlerini yapmış gibi bir ifade kullanması çok talihsiz bir açıklamadır. Biz tabiki de bu hareketi onaylamıyoruz. Ama geçlerin bu duruma gelmesinin mutlaka bir sebebi vardır. Emniyet güçleri halkın emniyetini ve halkın güvenliğini sağlayan kuvvetlerdir. Siyasal iktidarın kulluk kuvveti değildir.' (MŞ-ÜNS) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title