Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Hatay'da, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Hatay'da, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Harbiye Caddesi üzerinde, Özel Doğuş Okulları önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara ve siyasi partilere üye gruplar, ellerindeki pankartlarla Şükrü Güçlü Bulvarı'ndan geçerek Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.

Tertip Komitesi Başkanı KESK Hatay Dönem Sözcüsü Ayhan Erkal, burada yaptığı konuşmada, 1977 yılındaki kutlamalarda hayatını kaybedenleri anarak, "Onlara buradan sesleniyor ve söz veriyoruz. Sizin davanızın peşini bırakmayacağız, sorumlular tek tek ortaya çıkana kadar bu davanın takipçisi olacağız" dedi.

Yıllardır süren özelleştirme ve taşeronlaştırma nedeniyle "iş cinayetleri"nin arttığını ve kazanılmış hakların saldırıya uğradığını savunan Erkal, "Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, bizleri kendi çıkarları doğrultusunda bölmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Çünkü bugün tüm ülkede sesini dünyadaki sınıf kardeşleriyle birleştirmek için alanlarda olan insanlar var" diye konuştu.

DİSK Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Güleryüz de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün özüne uygun bir şekilde kutlandığını, çalışanların haklarını savunmak için verdikleri mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü'nden 700 polisin görev aldığı program, okunan şiirler ve türkücü Pınar Sağ'ın verdiği konserle son buldu.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Harbiye 1 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title