Haberler

1 Gümüşhaneliler Almanya'da Buluştu

Almanya'nın Velbert kentinde dün akşam gerçekleşen gecede bir araya gelen Gümüşhaneliler bolca hasret giderdi.

Almanya'nın Velbert kentinde dün akşam gerçekleşen gecede bir araya gelen Gümüşhaneliler bolca hasret giderdi.

Avrupa Gümüşhaneliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 'Geleneksel 9.Gümüşhaneliler Eğlençe ve Dayanışma Gecesi', Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bulunan Velbert kentinde gerçekleştirildi.

Almanya'nın farklı kentlerinden yaklaşık altı yüz Gümüşhanelinin katıldığı gece, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Ozan İnci'nin sunduğu Gümüşhaneliler gecesinde, ilk konuşmayı Dernek Başkanı Selami Çilenk yaptı. Gümüşhaneli dostlarla buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Çilenk, katılımlarından dolayı salonda bulunan hemşerilerine teşekkür etti.

Geceye Türkiye'den davetli olarak katılan Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye başkanı Mustafa Canlı, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gümüşhane eski milletvekili Temel Yılmaz ve İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel başkanı Hasan Akdemir birer konuşma yaptı.

BİRLİK MESAJLARI VERİLDİ

Salonda bulunan hemşerileri tarafından yoğun ilgi gören Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı konuşmasında, "Böylesine kültürel etkinliklere daha fazla destek verin. Bu tip geceler, yöre insanının tanışmasına ve kaynaşmasına, Avrupa'da yetişen yeni nesil olan gençlerimizin de Türk kültürünü, yöre fokllörünü dahası Gümüşhane'yi tanımalarına vesile oluyor. Birbirimize olan dayanışmayı, sevgi ve saygıyı göstermede cömert olalım"dedi. Canlı, Avrupa'da yaşayan hemşerilerine, "Sene de bir kez de olsa Gümüşhane'mizi ziyaret edin ve çocuklarınıza öğretin" çağrısını yapmayı da ihmal etmedi.

GÜMÜŞHANE'DE POLİS VE ADLİYE PEK İŞ DÜŞMEZ

"Kökü Gümüşhane'de olan ve dalları Trabzon'dan başlayıp Zonguldak, Samsun, Ankara, İzmit, İstanbul ve Türkiye'nin bir çok ilinden sonra Avrupa'ya kadar uzan ulu bir çınardır Gümüşhane" diyen Gümüşhane Valisi Dr.Yusuf Mayda, "Gümüşhane insanı, örnek insandır. Adam gibi adam yetiştiriyor Gümüşhane" dedi.

Gümüşhane'de yapılan şehir çalışmalarıyla ilgili bilgiler de veren Vali Mayda, "Gümüşhane'de emniyet ve jandarmaya çok iş düşmez. Gümüşhane insanı dürüsttür ve örnek çalışmalar yapar. Gümüşhane ilimiz, vergi tahsilatında ilk 10'dadır, Gümüşhane insanı kazancının vergisini verir. Gümüşhane'miz, üniversite sınavlarında da yine ilk 10'dadır" dedi. Mayda, Gümüşhane'den getirdiği bir gümüş tablayı dernek başkanı Selami Çilenk'e hediye etti.

Gümüşhaneli gençlerden oluşan ve Bad Kreuznach DİTİB Derneği'ne bağlı olarak tiyatro yapan bir grubun, savaş yıllarını anlatan tiyatro gösterisinin büyük ilgi gördüğü gece, davul-zurna ve kemençe eşliğindeki oyunlarla devam etti.

ONUR AKGÜL GÜMÜŞHANELİLERİ COŞTURDU

TRT'de yapılan 'Sen Türkülerini Söyle' adlı ses yarışmasında sergilendiği performansla tanınan ve tüm Gümüşhanelilelerin gönlünde adeta taht kuran Onur Akgül'ün sahne almasıyla gecede, adeta yer yerinden oynadı.

Sevilen yöre müzikleriyle salonda bulunan davetlileri coşturan Gümüşhaneli sanatçı Akgül, hemşerilere uzun yıllar unutamayacakları bir konser verdi. Gecede ayrıca sanatçı Erkan Su, Aylin Öz ve Ozan Erol Şahiner sahne alırken, Mehmet Günay da kemençesiyle Gümüşhanelileri eğlendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Mayda Gümüşhane Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title