Haberler

'1 Eylül Dünya Barış Günü'

CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, Tüm Çabalarının Eşitsizlikleri Sona Erdirebilmek Olduğunu Bildirdi

CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, tüm çabalarının eşitsizlikleri sona erdirebilmek olduğunu bildirdi.

Oksal, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İkinci Dünya Savaşı'nın barışı sağlamak bahanesiyle başlatıldığını, oysa savaş sona erdiğinde ardında milyonlarca ölü, sakat ve yaralı bıraktığını ifade etti.

Bir daha böyle günlerin yaşanmaması için 1 Eylül'ün Dünya Barış Günü olarak kabul edildiğini belirten Oksal, şunları kaydetti:

'Dünya barışını tehdit eden sosyal ve ekonomik eşitsizlikler, güçlünün güçsüzü sömürmesi, ırkçılık, büyük çevre felaketleri, iç savaşlarla beraber gelen kitlesel göçler, yoksulluk ve sefaletler eskiden vardı, bugün de var. Çabamız, gelecekte bu dertleri, eşitsizlikleri sona erdirebilmektir. Savaşın, kinin, ayrımcılığın ve bölücülüğün bayraktarlığını yapanların lider olmasına izin veren herkes, barışa bir darbe daha vuracaktır. Hem kendimizle ilgili kararlarımızda, hem ülkeyi yönetecek kişileri seçerken verdiğiniz kararlarda, hepinizi dikkatle düşünmeye, olayları enine boyuna düşünmeye davet ediyorum.'

(SÖ-VOL-MUT) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title