Haberler

1,5 Trilyon Dolar Harcanan F-35 Uçağının Radarı Çalışmıyor

Güncelleme:

ABD'nin 15 yılda 1,5 trilyon dolar harcadığı F-35 savaş uçağının radar sistemlerinin çalışmadığı ortaya çıktı. F-35, çok daha eski F-16'dan bile zayıf kalıyor.

ABD'nin şu ana kadar 1,5 trilyon dolar harcadığı F-35 savaş uçaklarının radar sistemlerinin çalışmadığı ortaya çıktı. Pilotların, uçuş sırasında işlemez hale gelen radarı kapatıp açmak zorunda kaldığı belirtildi.

YILDIRIM DÜŞMESİNE KARŞI KORUMASIZ

Guardian gazetesinin haberine göre radar sorunu, 2001 yılında geliştirilmeye başlanan F-35'lerde çıkan bir dizi problemden sonuncusu. Uçakların daha önce de yıldırım düşmesine karşı korumasız olduğu, makinalı tüfeklerinin çalışmadığı ve gereğinden çok daha az yakıt alabildiği ortaya çıkmıştı.

F-16'DAN DAHA BAŞARISIZ

Ayrıca F-35'lerin, F-16 jetleri ile yapılan "it dalaşı" testlerinde de başarısız olduğu belirtildi. Bu, tanesi 148 milyon dolara malolan ve bugüne kadar 1.5 trilyon dolar harcanan F-35 uçağının, 1978 yılında faaliyete başlayan F-16'lardan daha etkisiz olduğu anlamına geliyor.


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Teknoloji Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar
500

Yorumlar (106)

seralle:

yaşasın putin yaşasın Kürt halkı

4
56
yanıtYanıtla
Bozoklu haluk:

1.5 trilyon dolar kaç ayakkabı kutusu eder.

18
37
yanıtYanıtla
Murtaza:

Biz ancak piyade tüfeği yaparız. Uçağı belki 1000 yıl sonra yaparız.

19
33
yanıtYanıtla
NOKTA:

embesil bu çalışmada 7 ülkeden biriside TÜRKİYEDİR. . . . mal bunlar harbi bu muhalefet MAL :))

yanıt3
yanıt3
Yakuza:

Geziciler olmasaydı 1000 yıl değilde 2023 te yapmaya başlardık ama neylersin ki başımızda bir CHP felaketi var.

yanıt2
yanıt4
....:

2 sene sonra bitiyo dediğin uçağın fabrikası nerde canım.

yanıt1
yanıt0
barış:

akp milleti sömürür , sömürdüğü paralarla uçakcık alır , o da bozuk çıkar . herkes konuşur akp yapar

13
30
yanıtYanıtla
YozgatlıMobil-ANDROID:

Silahlara verilen Paralar, Hayır işine verilseydi. Hiç bir kul dünyada açlıktan ölmezdi!

42
0
yanıtYanıtla
faruk:

TÜRK''lerinde ortak olduğu 7 ülkeden oluşan bir çalışma. . . . . Kürtlerin demiyorum dikkat ederseniz çünkü kendileri ayrılmayı düşünen azınlık durumundalar artık. . . .

26
11
yanıtYanıtla
....:

Kardeş türkiye buna ortak değil avrupanın yaptığına ortak ayrıca ABD de f 35 ten bıktığı için onlarda avrupanın geliştirdiğini yatırım yapti

yanıt0
yanıt1
Tüm 106 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title