Zihinsel Engellilere Piyano ve Halk Oyunları Kursu

Güncel Haberler

Erzincan Belediyesi'nin SODES kapsamında hazırladığı 'Geleceğiniz parmaklarınızın ucunda' projesi, bedensel ve zihinsel engelli gençler için umut ışığı oldu.

Erzincan Belediyesi'nin Sosyal Destek Projesi(SODES) kapsamında hazırladığı 'Geleceğiniz parmaklarınızın ucunda' projesi, bedensel ve zihinsel engelli gençler için umut ışığı oldu. Proje kapsamında down sendromlu ve bedensel engelli 20 çocuk ve gence halk oyunları ve piyano dersi verildi.

Ekim ayında hayata geçirilen proje kapsamında 10 down sendromlu çocuk halk oyunlarını, bedensel engelli 10 çocuk da piyano çalmayı öğrendi. Proje kapsamında engelsiz çocuklara da İngilizce ve mental matematik kursları verildi. Yaklaşık 9 aydır haftada iki saat kurs gören down sendromlu öğrenciler başarıları ile göz doldurdu. Usta öğreticiler nezaretinde verilen müzik eşliğinde sahne alan çocukların 'Zeybek' ve 'Harmandalı' oyunundaki başarısı izleyenlerden tam not aldı.

KURSİYERLER ÇOK MUTLU

Piyano kursuna katılan bedensel engelli çocuklar ise çaldıkları parçalar ile projenin amacına ulaştığının göstergesi oldu. Evlerinden özel araçlar ile alınan ve kurs bitimi tekrar evlerine bırakılan çocuklardan piyano kursu alan bedensel engelli İlknur Kirsiz çok mutlu olduğunu belirterek, "Piyano çalmayı öğrendim. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bedensel engelli 28 yaşındaki Selçuk Metin de, piyano kursunun kendileri için bir eğlence olduğunu ifade ederek, "Bu sayede hem can sıkıntımız gitti, hem sosyal bir aktivite oldu, hem de piyano çalmayı öğrendik" diye konuştu.

'İNSANIN BAŞARISI PARMAKLARI KADAR YAKIN'

Proje Direktörü Ferruh Erkan projenin 12 ay süreceğini belirterek, "Parmaklarımızı doğru kullanırsak bizi başarıya götürür. Bu projede vermek istediğimiz mesaj, insanın başarısının kendisine parmakları kadar yakın olduğunu gösterebilmekti. Ailelerden ve çevreden çok olumlu tepkiler aldık" dedi. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Belediyesi, Politika, Güncel, Haberler