Yolun sonu kupa olsun

Spor Haberleri

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu I Grubu'ndaki final gibi son hafta mücadelesinde ilk maçta 4 sayı farkla yenildiği Happy Casa Brindisi'yi müthiş bir oyunla 19 sayı farkla 107-88 yenerek adını 8'li Final'e yazdıran Pınar Karşıyaka, geçen sezon koronavirüs pandemisi yüzünden kaçırdığı...

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu I Grubu'ndaki final gibi son hafta mücadelesinde ilk maçta 4 sayı farkla yenildiği Happy Casa Brindisi'yi müthiş bir oyunla 19 sayı farkla 107-88 yenerek adını 8'li Final'e yazdıran Pınar Karşıyaka, geçen sezon koronavirüs pandemisi yüzünden kaçırdığı Avrupa'da kupa hedefi için dev bir adım attı. Şampiyonlar Ligi'nde ilk turu geçtikten sonra ikinci tura da zirvede başlayıp ardından üst üste 2 mağlubiyetle finalleri riske atan Pınar Karşıyaka, evinde salondaki bir grup taraftarının da desteğiyle İtalyan ekibini ezip geçti. Son hafta öncesi 1 galibiyet gerisinde olduğu rakibini yakalayıp ikili averajda geçmek için en az 5 sayılık farka ihtiyacı olan Karşıyaka, taraftarıyla şov yapıp son 8'e kaldı.

Pınar Karşıyaka dışında Hapoel Holon, Lenovo Tenerife, Hereda San Pablo Burgos, Casademont Zaragoza, ERA Nymburk ve Nizhny Novgorod da 8'li finali garantilerken, final aşaması mayıs ayı başında bir takımın ev sahipliğinde oynanacak. Pınar Karşıyaka, 8'li Final'i İzmir'de düzenlemek için talip olacak. Avrupa'da son 10 yılda 8'inci kez çeyrek final aşamasına adını yazdıran Karşıyaka, geçen sezon en büyük favorisi olup üst üste 13, 15 maçta 14 galibiyetle yarı finale yükseldiği FIBA Europe Cup'ta kupayı koronavirüs pandemisi yüzünden organizasyonun iptal edilmesiyle kaçırmıştı. Daha önce 2013 yılında yine Ufuk Sarıca yönetiminde Eurochallenge Cup'ta finale çıkıp tarihinde ilk kez final oynayan Pınar Karşıyaka, bu kez hedefini kupa olarak belirledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Pınar Karşıyaka, Karşıyaka, Spor, Haberler