Yetmez Ama Evet

Spor Haberleri

Fenerbahçe, Konya’da “Lig Pazarı”ndan değil, adeta “Can Pazarı”ndan çıktı. Yenilgi dörtte dört olsaydı, bugün “kabus” sadece takımı değil, kulübün bütününü sarıp sarmalamıştı. Ancak galibiyete rağmen bu futbolun maç kazanmaya, şampiyonluğu kucaklamaya yetmeyeceği çok açık ortada...

ŞANSAL BÜYÜKA İLE DOBRA DOBRA
Fenerbahçe, Konya'da "Lig Pazarı"ndan değil, adeta "Can Pazarı"dan çıktı. Yenilgi dörtte dört olsaydı, bugün "kabus" sadece takımı değil, kulübün bütününü sarıp sarmalamıştı. Bu bakımdan Konya'da alınan 3 puan, aslında 3 puanın çok ötesinde anlam taşıyor. Ancak galibiyete rağmen bu futbolun maç kazanmaya, şampiyonluğu kucaklamaya yetmeyeceği çok açık ortada... Bize göre;
-Fenerbahçe orta alanı rakibi karşılayamadığı için geri dörtlüye, taşıyabileceğinin çok üstünde yük bindi ve Fenerbahçe çok da rastlanmayan bir baskı yedi. Şaşırtıcı olan, göbekteki iki kule Skrtel ile Neustadter nasıl oldu da her hava topuna rakibin vurmasına izin verdi?
Çalışkan ama...
-Rüştü Reçber de maç yazısında yazmış. Fenerbahçe'nin orta alanda kenar adamları yok. Ayew'in kalitesi elbette tartışılmaz... Ama klasik bir kenar oyuncusu değil... Aldığı her topla içeri giriyor, driplingi seviyor ve bunun sonucu ayağında çok top tuttuğu için takımın hızlı hücuma kalkmasını engelliyor. Sol kenarda derseniz kimse yok.
-Kenarlardan klasik pas gelmiyor. Yani çizgiye kadar girip geriye top çıkartmak... Fenerbahçe bunu bir defa yaptı ve o  pozisyonda da maçın tek golü geldi.
-Slimani çok çalışkan, tamam... Slimani'ye kenarlardan top gelmiyor, tamam... Ancak Slimani de artık gelenleri ağlarla buluşturmak zorunda... Bu kadar gol kaçırması şanssızlık değilse gerçekten çok garip...
-Yenilerden Benzia'nın çok iyi bir kalitesi olduğu ilk maçta ortaya çıktı. Forvet arkası için süper... Ancak biraz daha güce, biraz daha dinamizme ihtiyacı var.
-Fenerbahçe formasını ilk kez giyen Jailson için "susma hakkımı" kullanıyorum. Nedir, ne değildir, Konya maçındaki görüntüsü ile yanıltıcı olabilir.
Konya maçı için son sözüm şudur: Yetmez ama evet...
Gerilime prim tanımayın

Kaynak: Skorer / Spor

Fenerbahçe, Beşiktaş, Konya, Spor, Haberler