Van'da, arama çalışmaları için teknik ekip değerlendirmesi bekleniyor

Güncel Haberler

VAN'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesinde, donarak, öldüğü bildirilen 13 kaçak göçmen ile Bahçesaray ilçesindeki çığ felaketinde kar altında kalan itfaiyeci için teknik ekiplerin bölgelere sevk edildiği belirtildi.

VAN'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesinde, donarak, öldüğü bildirilen 13 kaçak göçmen ile Bahçesaray ilçesindeki çığ felaketinde kar altında kalan itfaiyeci için teknik ekiplerin bölgelere sevk edildiği belirtildi. Van Valiliği'nce 2 bölgede teknik ekiplerin yapacağı değerlendirmeye göre arama çalışmalarına başlanacağı açıklandı. Çığ nedeniyle kapalı olan Van- Çatak yolunun açılması için de yoğun çalışma yürütülüyor.

Van ve çevresinde 2 gündür kar yağarken, bugün soğuk hava etkili oldu. İran sınırındaki Çaldıran ilçesinde, donarak, öldüğü bildirilen 13 kaçak göçmen ile Bahçesaray ilçesindeki çığ felaketinde kar altında kalan itfaiyeci için çalışmalar, olumsuz hava koşullarına rağmen sürdürülmeye çalışılıyor. Çığ altında kalan itfaiyeci için AFAD, jandarma, UMKE, Karayolları görevlilerinden oluşan 32 kişilik ekip, sabah saatlerinde yola çıkarken, bölgedeki yol açma çalışmalarına da devam edildiği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çaldıran, İran, Güncel, Haberler