Tutuklanan Arkadaşları İçin Emniyete Yürüdü

Güncel Haberler

Tunceli Üniversitesi'nde bir grup öğrenci,polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Şehriban Fırathan'ın serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı.

Tunceli Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, Pazartesi günü polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Şehriban Fırathan'ın serbest bırakılması için bugün Tunceli Emniyet Müdürlüğü kapısına kadar yürüyerek, basın açıklaması yaptı.

Tunceli Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yaklaşık 500 üniveriste öğrencisi, Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. Aralarında Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Nurhayat Altun, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu grup, sloganlar eşliğinde Okullar Caddesi güzergahından Emniyet Müdürlüğü kapısına kadar yürüdü. Müdürlüğün girişinde çevik kuvvet ekipleri, zırhlı araçlar ve TOMA'lar ile sıkı önlem alındığı görüldü.

Paris'te bir suikast sonucu öldürülen PKK kurucularından Sakine Cansız'ı anma yürüyüşü sırasında Öcalan'ın posterini taşıdığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencisi Şehriban Fırathan'ın arkadaşları, bir süre slogan attıktan sonra burada basın açıklaması yaptı. Üniversite öğrencilerinden Baran Yiğit, Şehriban Fırathan'ın hukuksuz bir şekilde tutuklandığını öne sürerek, "Dün yine baskıcı ve faşist politikalardan bir tanesi daha kendisini Dersim'de gösterdi. Tamamen keyfi ve mantık dışı bir hukuk uygulaması ile değerli arkadaşımız Şehriban Fırathan tutuklandı. Bu tutuklama Şehriban Fırathan arkadaşımız şahsında bütün gençlik üzerinde yürütülen bir sindirme politikasıdır. Ama polis devleti, şunu iyi bilsin ki; ne Şehriban arkadaşımız, ne de diğer genç arkadaşlarımız, hiçbir zaman bu baskı ve zulümle sindirilemez ve hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Tam aksine daha kararlı bir mücadele içinde olacağız. Buradan bütün gençliğe çağrıda bulunuyoruz. Bu tutuklama ve faşist saldırılara karşı daha kararlı durmaya davet ediyoruz" dedi.

Daha sonra bir süre müdürlük önünde oturma eylemi yapan öğrenciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Üniversitesi, Politika, Güncel, Haberler