TBMM'de İYİ Parti'nin 'coronavirüs' önergesi reddedildi

Güncel Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti'nin Çin'de ortaya çıkan 'coronovirüs' ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önergesi reddedildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, İyi Parti'nin Çin'de ortaya çıkan 'coronovirüs' ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önergesi reddedildi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da İYİ Parti'nin, Çin'de ortaya çıkan 'coronovirüs' salgınına ilişkin Türkiye'de olası bir ölümcül enfeksiyon salgınının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla araştırma komisyonu kurulması önergesi görüşüldü. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, coronovirüs salgınının, aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde başlamasından bu yana 6 binin üzerinde kişinin enfekte olduğunu, 132 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Türkkan, "Alınan tüm önlemlere rağmen, virüs şu ana kadar Çin dışında 14 ülkeye daha sıçramıştır. Küreselleşmeyle birlikte ulaşım teknolojilerinin ve yoğunluğunun son derece arttığı bir dönemde, hiçbir ülke insandan insana hava yoluyla bulaşabilen bir virüs riskinden uzak değildir" dedi. Türkkan, bu nedenle Meclis'te araştırma komisyonu kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti, İYİ Parti, Güncel, Haberler