Son dakika haberi... Edirne'de lavanta tarlaları, kontrollü olarak ziyarete açıldı

Güncel Haberler

Son dakika haberi... EDİRNE'nin tarihi bölgesi Lozan Caddesi üzerindeki lavanta tarlaları koronavirüs tedbirleri arasında kontrollü olarak ziyarete açıldı.

EDİRNE'nin tarihi bölgesi Lozan Caddesi üzerindeki lavanta tarlaları koronavirüs tedbirleri arasında kontrollü olarak ziyarete açıldı. Ateşleri ölçülüp maske takmaları istenen ziyaretçiler, mor renkli lavantalar arasında sosyal mesafeye uyarak bol bol fotoğraf çektirmeye başladı.

Edirne'de 2 yıldan bu yana aralıksız yapılan Lavanta Tarla Günleri, bu yıl koronavirüs salgını dolayısıyla iptal edildi. Etkinliğin iptal edilmesinin ardından, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne (TTAE) ait tarımsal arazide yetişen ve hasat zamanı gelen lavanta bahçeleri müdürlük tarafından kontrollü olarak ziyarete açıldı. Normalleşme adımları kapsamında gelen misafirlerin ateşleri ölçülüp tarlaya alınırken, maske takılması da zorunlu hale getirildi. İlk ziyaret gününde lavanta tarlasına gelen vatandaşlar aileleriyle fotoğraf çekilerek keyifli vakit geçirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs, Lozan, , Haberler, Son Dakika