Öz kızına cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen baba tutuklandı

Güncel Haberler

MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde, kızı M.G.'ye (23) yıllarca cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen T.G. (54), kızının şikayeti üzerine 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklandı.

MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde, kızı M.G.'ye (23) yıllarca cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen T.G. (54), kızının şikayeti üzerine 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklandı. Baba evinde silah ve ölüm tehdidiyle yıllarca istismara maruz kaldığı iddia edilen genç kızın olayı anlattığı aile fertlerinin de 'düzenimiz bozulmasın' diyerek sessiz kaldığı öne sürüldü. Genç kız için geçici koruma ve güvenli barınma kararı alınırken, aile bireyleri için de uzaklaştırma talep edildi.

Menteşe ilçesinde yaşayan üniversite öğrencisi M.G., babası T.G. tarafından lise yıllarında cinsel tacize, son iki yıldır da silahla tehdit edilerek cinsel saldırıya uğradığını ileri sürerek, polise şikayette bulundu. T.G., öz kızının şikayeti üzerine 18 Ocak'ta gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen T.G., 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanıp, cezaevine gönderildi. M.G. hakkında gizlilik, geçici koruma ve güvenli bir konutta barınma kararı alındı. Diğer aile bireyleri için de uzaklaştırma kararı talep edildi. Öz babası tarafından lise yıllarından bu yana cinsel tacize maruz kaldığını, son 2 yıldır da babasının hem cinsel saldırı hem de silahla tehdidine maruz kaldığını anlatan M.G., "Ölümle tehdit edildiğim için maalesef hiç kimseye anlatamadım. Bundan 2 ay önce anneme ve ablalarıma yaşadıklarımı anlattığımda, hepsi birlik olup, bu olayın üstünü kapattılar. Normal yaşantılarına devam edip, 'düzenimiz bozulmasın' dediler. Her şeyi açıkça anlatmama rağmen herhangi bir destek göremedim. Hatta şikayet etmemem konusunda direttiler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla, Güncel, Haberler