Odunpazarı Modern Müze'yi iki ayda 50 bin kişi ziyaret etti

Kültür Sanat Haberleri

ESKİŞEHİR'de iş insanı ve koleksiyoner Erol Tabanca tarafından dünyaca ünlü Japon mimar Kengo Kuma'ya yaptırılan ve açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Odunpazarı Modern Müze'yi (OMM) 2 ayda 50 bin kişi ziyaret etti.

ESKİŞEHİR'de iş insanı ve koleksiyoner Erol Tabanca tarafından dünyaca ünlü Japon mimar Kengo Kuma'ya yaptırılan ve açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Odunpazarı Modern Müze'yi (OMM) 2 ayda 50 bin kişi ziyaret etti. Müzede en yoğun ilgiyi ise ünlü Japon bambu ustası Tanabe Chikuunsai'nin özel olarak kaplan bambusundan tasarladığı ve 'beşinci element' adını verdiği yerleştirme sanatı olan enstalasyon çekiyor.

Eskişehir'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Odunpazarı Evleri'nin bulunduğu bölgede geçen yıl Şubat ayında temeli atılan Odunpazarı Modern Müze, 2 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı programla kapılarını ziyaretçilerine açtı. İş insanı ve koleksiyoner Erol Tabanca tarafından kurulan ve ünlü Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates'in (KKAA) tasarladığı müze kısa sürede ilgi odağı haline geldi. Erol Tabanca'nın koleksiyonundan eserlerin yer aldığı 'Vuslat' sergisini, 2 ayda 50 bin kadar sanatsever gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Odunpazarı, Eskişehir, , Haberler