Munzur Çayı'na düşen köpeği kurtarmak için buz gibi suya girdi

Güncel Haberler

TUNCELİ'de, tasmasının taşa takılması sonucu su kıyısında mahsur kalan köpek, debisi yüksek ve dondurucu Munzur Çayı'na atlayan Gürkan Yılmaz (24) tarafından kurtarıldı.

TUNCELİ'de, tasmasının taşa takılması sonucu su kıyısında mahsur kalan köpek, debisi yüksek ve dondurucu Munzur Çayı'na atlayan Gürkan Yılmaz (24) tarafından kurtarıldı. Soğuğa rağmen kıyafetleriyle suya atlayan Yılmaz, takdir topladı. Çok üşüdüğünü fakat köpeği kurtardıktan sonra sarılınca iyi hissettiğini anlatan Yılmaz, "Vicdanım el vermedi ben de su ne kadar soğuk olursa olsun onu kurtaracağım, dedim. Karşıya geçtim, köpek çok korkmuştu, zinciri de boynundan sökemedim. Zincir ile sudan karşıdan karşıya geçirdim. Arkadaşlarımla ateş yaktık ve köpeği ısıttık, yiyecek verdik" dedi.

Ovacık'taki Halbori Gözeleri mevkisinde, arkadaşlarıyla piknik yapmaya giden Gürkan Yılmaz, suyun karşısında köpeğin değişik sesler çıkardığını fark etti. Yılmaz, köpeğin bulunduğu alana dikkatli bakınca tasmasının taşa takıldığını ve sıkıştığını fark etti. Yılmaz, hava sıcaklığının eksi 2 derece olduğu bölgede kar sularının erimesiyle debisi yükselen Munzur Çayı'na kıyafetlerini çıkarmadan atladı ve köpeği dondurucu sudan çıkardı. Yılmaz'ın hipotermi riskine karşı bu hareketi, takdir topladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Munzur Çayı, Sudan, , Haberler