Metropolis Antik Kenti Kazı Çalışmalarında Roma Hamamı Bulundu

Kültür Sanat Haberleri

İzmir'in Torbalı ilçesi yakınlarındaki Metropolis'te devam eden kazı çalışmalarında bir Roma hamamı daha gün yüzüne çıkarıldı.

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle İzmir'in Torbalı ilçesi yakınlarında süren Metropolis Antik Kenti kazı çalışmalarında, üçüncü Roma hamamı bulundu.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının izni, Celal Bayar Üniversitesi'nin de işbirliğiyle 24 yıldır yürütülen kazı çalışmalarına, Metropolis Sevenler Derneği (MESEDER) ile Torbalı Belediyesi de katkı sağlıyor.

Bu yılki kazıda, Anadolu'nun "en erken SPA merkezlerinden biri" olarak nitelendirilebilecek Roma hamamı ortaya çıkarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kazı Başkanı Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Aybek, hamamın Metropolis halkı için, yöneticilerin onlara sunduğu en önemli toplumsal aktivitelerden biri olduğunu belirtti. Aybek, "Roma döneminde hamam ve spor alanından oluşan bu yapı, kentin en canlı noktası. Şüphesiz Metropolisliler için bir cazibe merkeziydi" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Torbalı, İzmir, Roma, Kültür Sanat, Haberler