Madenci Meydanı ve Madenci Anıtı Açıldı

Güncel Haberler

Çankaya Belediyesi'nin 1992 yılında yaptırdığı Madenci Anıtı yeniledi, yapılan çevre düzenlemesi ile bölge artık meydan olarak kullanılacak.

Ankara Çankaya Belediyesi'nin, 1991 yılında sendikal hakları için Zonguldak'tan yola çıkan 100 bin maden işçisini temsil amacıyla 1992 yılında Heykeltraş Metin Yurdanur tarafından yapılan, 'Madenci Anıtı' yenilenerek açıldı.

Çankaya Belediyesi'nin Soma Faciası sonrası yeniden düzenlediği Madenci Anıtı ve anıtın bulunduğu bölgede yeni bir çalışma yaparak madencilerin anısına inşa ettiği 'Madenci Meydanı' açıldı. Olgunlar Sokak'taki 'Madenci Anıtı' da kaidesinden yükseltilerek daha vurgulu bir görünüme kavuşturuldu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Olgunlar Sokak'ta kent mobilyalarının yerleştirilmesi ve zemin düzenlemesi ile mini bir meydan haline getirilen Madenci Meydanı ve yeniden düzenlenen Madenci Anıtı açılışını, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Milletvekilleri İzzet Çetin, Levent Gök, Aylin Nazlıaka, Özgür Özel, Hasan Ören, Süleyman Çelebi ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ile birlikte yaptı. Açılışa Genel Maden İş ve Sosyal İş Sendikaları yöneticileri de katıldı.

"BELEDİYE SADECE TAŞLARA DEĞİL VİCDANLARA DA DOKUNUYOR"

Zonguldak'tan 100 bin işçinin Ankara'ya yürümesini temsil eden Madenci Anıtı'nın Türkiye'nin vicdanına seslendiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bu anıt TBMM'nin tam karşısında bulunmasıyla TBMM'de bulunan vicdanlara da sesleniyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi, Alper Taşdelen, Soma, Politika, Güncel, Haberler