Kocaman Rekor!

Spor Haberleri

Fenerbahçe’ye futbolcu ve antrenör olarak unutulmaz hizmetlerde bulunan Aykut Kocaman, rekor kırarak lig tarihinde en çok görev yapan teknik direktör oldu.

Sarı-lacivertli takımda teknik direktör Aykut Kocaman, kulüp tarihine geçti. Kocaman, Sivasspor deplasmanında Fenerbahçe'nin başında 137. lig maçına çıktı.
Tecrübeli çalıştırıcı, Christoph Daum'u geçerek zirveye çıktı. Daum'un Fenerbahçe'nin başında 136 lig maçı bulunuyordu. Aykut Kocaman, bu süreçte 83 galibiyet, 29 beraberlik ve 24 mağlubiyet gördü. 266 gol atan Kocaman'ın takımları, 141 de gol yedi.
Kocaman 2010-13 arası ve bu sezon Fenerbahçe'de görev yaptı. Kocaman, 1 lig şampiyonluğu ve 2 Türkiye Kupası aldı. Rekoruyla alakalı görüşlerini bildiren Aykut Kocaman, mutlu olduğunu kaydedip, "Böyle bir yerde bugünleri görebilmek benim adıma sevindirici. Başlarken Fenerbahçe'nin başında en çok maça çıkan teknik adam olmak düşündüğüm bir şey değildi. Benim tek derdim bulunduğum yere katkı sağlamak. Fenerbahçe demek bizler için zirve demek" dedi.
Deplasman başarısı
Aykut Kocaman ve takımı, deplasmandaki başarısını sürdürdü. Sarı-lacivertli ekip, üst üste 3. deplasman galibiyetini aldı. Sırasıyla Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Sivasspor'u deviren Fenerbahçe, sezonun genelinde ise 8. kez 3 puana ulaştı.
Sarı-lacivertliler ayrıca ligde son 23 deplasman maçının sadece 2'sinde mağlubiyet aldı.
Janssen kadroya döndü

Kaynak: Skorer / Spor

Christoph Daum, Aykut Kocaman, Fenerbahçe, Sivasspor, Spor, Haberler