Kitapçılar boş kaldı, internetten satışlar patladı

Güncel Haberler

KOCAELİ'nin İzmit ilçesinde, koronavirüs salgını nedeniyle boş kalan kitapçıların internet üzerinden satışlarında ise patlama yaşandı.

KOCAELİ'nin İzmit ilçesinde, koronavirüs salgını nedeniyle boş kalan kitapçıların internet üzerinden satışlarında ise patlama yaşandı. Bir kitapçıda çalışan Ayhan Bulut, "Önceden müşteriye yetişemediğimiz dükkanda şimdi sinek avlıyoruz. Ancak internet satışları aşırı yükseldi. Önceden internet üzerinden günde 20-30 kitap satışı yapılırken bu sayı şimdi günlük 600- 700'lere çıktı" dedi.

İzmit'te hizmet veren kitapçılar, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzerinde bulunan kişilerin sokağa çıkmasının sınırlandırılması ve insanların kendilerini evlerde izole etmesi nedeniyle dükkanlarına gelen müşteri sayılarında büyük bir düşüş yaşadı. Sokağa çıkmayı tercih etmeyen kişiler, internet üzerinden kitap satın alınca internetten satış yapan kitapçılar siparişlere yetişmeye çalışıyor. Kitapçılar, internet üzerinden yaptıkları satışlardan memnun olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs, Güncel, Haberler