Kılıçdaroğlu: Bir Kanun Getiriyorlar. Böyle Hırsızlık Yapana Hırsızlık Yapabilirsin Diye Kendi Meclis'inden Kanun Geçiren Bir Ülke Gösterin

Güncel Haberler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Nureddin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, bir yakınını Boydak Holding’e kayyım olarak atıyor. Bir süre sonra ‘bizim yurt dışında depo yapmamız lazım’ diyor. Almanya’da depo var. ‘Hayır Slovakya’da yapmamız lazım’ diyor. 20 milyon avro gönderiyorlar. Deponun sahibi Ertunç Laçiner. Aynı zamanda kayyum. Canikli’nin atadığı. Bu para da adam da yok ortada. Ne oluyor sonra? Bir kanun getiriyorlar. ‘Kayyımın yaptığı bütün işlemler, karar alan ve görevini yerine getiren kişilerin, bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz’ diyor. Malı götür, hırsızlığı yap kanun arkanda kapı gibi duruyor, saray da arkanda kapı gibi duruyor. Siz böyle bir kanunu dünyanın hangi ülkesinde gördünüz, despot ülkeler dâhil. Hırsızlık yapana hırsızlık yapabilirsin diye kendi Meclis’inden kanun geçiren bana bir ülke gösterin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Nureddin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, bir yakınını Boydak Holding'e kayyım olarak atıyor. Bir süre sonra 'bizim yurt dışında depo yapmamız lazım' diyor. Almanya'da depo var. 'Hayır Slovakya'da yapmamız lazım' diyor. 20 milyon avro gönderiyorlar. Deponun sahibi Ertunç Laçiner. Aynı zamanda kayyum. Canikli'nin atadığı. Bu para da adam da yok ortada. Ne oluyor sonra? Bir kanun getiriyorlar. 'Kayyımın yaptığı bütün işlemler, karar alan ve görevini yerine getiren kişilerin, bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz' diyor. Malı götür, hırsızlığı yap kanun arkanda kapı gibi duruyor, saray da arkanda kapı gibi duruyor. Siz böyle bir kanunu dünyanın hangi ülkesinde gördünüz, despot ülkeler dahil. Hırsızlık yapana hırsızlık yapabilirsin diye kendi Meclis'inden kanun geçiren bana bir ülke gösterin" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu, Togo Cumhuriyeti, Kayyum, Güncel, Haberler