Karlı dağları bisikletle aşarak, minik gönüllere dokundular

Güncel Haberler

MUŞ Bisiklet Derneği (MUBİD) üyeleri, yer yer kar kalınlığının 6 metreye ulaştığı ve zor kış şartlarının hüküm sürdüğü Ağıllı köyüne giderek buradaki ilkokulda eğitim gören öğrencilere sürpriz yaptı.

MUŞ Bisiklet Derneği (MUBİD) üyeleri, yer yer kar kalınlığının 6 metreye ulaştığı ve zor kış şartlarının hüküm sürdüğü Ağıllı köyüne giderek buradaki ilkokulda eğitim gören öğrencilere sürpriz yaptı. Sınıfta yanan soba üzerinde kestane pişirip, saz eşliğinde şarkı ve türküler seslendiren üyeler, dağıtımını yaptıkları hediye paketleriyle öğrencilerin gönüllerine dokundu.

Muş'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle sürekli yolu ulaşıma kapanan ve yaklaşık 2 ila 6 metre kar kalınlığının bulunduğu Ağıllı köyündeki öğrencilere sürpriz ziyaret gerçekleştirildi. 9 köy ve 22 mezranın bulunduğu Üçevler Grup Köy Yolu bölgesindeki Ağıllı köyüne gidip, burada köy ile aynı adı taşıyan ilkokulu ziyaret eden MUBİD üyeleri, öğrencilerle buluştu. Zorlu köy yolunda birçok noktada araçları kara saplanan ve sadece köy çocuklarının gönlüne dokunmayı kendilerine amaç edinen dernek üyeleri, bot ve mont ile kışlık kıyafetlerin içerisinde bulunduğu hediye paketlerini öğrencilere dağıttı. Neredeyse şehir merkezine hiç gelme şansı olmayan çocuklara sürpriz yapan dernek üyeleri, beraberlerinde getirdikleri kestaneleri de sınıfta yanan soba üzerinde pişirip ikramda bulundu. Ayrıca sıcak bir ortamın sağlandığı sınıfta saz eşliğinde şarkı ve türküler seslendiren dernek üyeleri, öğrencilerin gönlüne dokunmayı başardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muş, , Haberler