İş dünyası temsilcileri plastik kirliliğine karşı güçlerini birleştirdi

Ekonomi Haberleri

Global Compact Türkiye, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) plastik kirliliğine karşı ortak mücadele için, "İş Dünyası Plastik Girişimi"ni kurdu.

Global Compact Türkiye, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) plastik kirliliğine karşı ortak mücadele için, "İş Dünyası Plastik Girişimi"ni kurdu. Girişimin çağrısına cevap vererek çözümün parçası olmak isteyen şirketler 2021 yılına kadar plastik taahhütlerini belirleyeceklerini açıkladılar.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding desteğiyle düzenlenen 16. İstanbul Bienali, tüm dünyada yaşanan plastik sorunu ve etkilerini sanatın güçlü görselliğini kullanarak geniş kitlelere ulaştırdı. İş Dünyası Plastik Girişimi, özel sektör kuruluşlarının plastiğe yönelik taahhüt oluşturmalarını teşvik etmek ve şeffaf bir şekilde taahhütlerini yıllık olarak raporlamalarını sağlamak için kuruldu. Girişim'in çağrısına cevap veren 26 şirket 2021 yılına kadar plastik taahhütlerini belirleyeceklerini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye, Plastik, , Haberler