İl Sağlık Müdürü: Adıyaman'da bir araya gelinmekten vazgeçilmediği için vakalar artıyor

Sağlık Haberleri

ADIYAMAN İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, risk haritasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin tek yüksek riskli ili olarak dikkat çeken kentte vaka artış sebebinin vatandaşların bir araya gelmekten vazgeçmemesi olduğunu ifade etti.

ADIYAMAN İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, risk haritasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin tek yüksek riskli ili olarak dikkat çeken kentte vaka artış sebebinin vatandaşların bir araya gelmekten vazgeçmemesi olduğunu ifade etti. Öz, "Topluca kız istemeye gidiliyor, misafir çağırılıyor. Köftemizi yalnız yemiyor, çayımızı yalnız içmiyoruz ama bunlar maalesef riski arttırıyor. Bu sebepler maalesef vaka artışının sebeplerindendir" dedi.

Türkiye'nin risk haritasında Doğu ve Güneydoğu'daki tek yüksek riskli ol olarak dikkat çeken Adıyaman'da, vaka artışlarının temel nedeninin insanların çeşitli sebeplerle bir araya gelmekten kaçınmaması olduğu belirtildi. Gün içerisinde özellikle çiğ köfte yemek için insanların bir araya geldiğini anlatan, ama bu alışkanlıkların pandemi sürecinde ertelenmesini isteyen Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, şöyle konuştu:

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Güneydoğu Anadolu, Adıyaman, , Haberler