Havalimanında 7/24 mahkeme

Güncel Haberler

ADALET Bakanlığı yurtdışına çıkış ve girişlerde yaşanabilecek gözaltına alınma, hak ihlallerini önleme ve suçla etkin mücadele için havalimanlarına nöbetçi mahkemeler kurmaya başladı.

İSTANBUL DHA- ADALET Bakanlığı yurtdışına çıkış ve girişlerde yaşanabilecek gözaltına alınma, hak ihlallerini önleme ve suçla etkin mücadele için havalimanlarına nöbetçi mahkemeler kurmaya başladı. İlk uygulama yeni İstanbul Havalimanı'nda hayata geçti. Gaziosmanpaşa Adliyesi ek hizmet binası olarak faaliyet yürütecek mini adliyede, 7/24 saat 3 savcı, 3 de adliye personeli görev yapıyor. Dünyada tek örnek olan mahkemede, 15 günde hakkında yakalama kararı çıkartılan yaklaşık 200 kişinin ifadesi alındı. Bunun yanı sıra 200'den fazla soruşturma evrakına bakıldı.

İstanbul Havalimanı'nda kurulan adliye ek hizmet binası yakalama, ifade alma ve havalimanında gerçekleşen suçlarla ilgili yargı faaliyetlerini yürütecek. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş Havalimanı mahkemesi ve burada yürütülen çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Başsavcı Memiş, "Burada yapılan soruşturmalar ve yakalama işlemleri yapılarak adaletin hızlı ve etkili şekilde yerine getirilerek, yolcuların da mağduriyet yaşamadan bir an önce uçaklarına yetiştirilmesi amaçlanıyor. İnsanlar hakkında yakalama kararı çıktığından haberdar olmuyor. ya havaalanlarında, ya arama sırasında veya otele girerken bu durum ortaya çıkıyor. Havalimanına gelen şahıslar ya uçaktan iniyor ya da uçağa biniyor. Burada açığa çıkınca bütün planları iptal oluyor. Yakalanan şahsın ivedilikle yetkili hakim önüne çıkartılması mümkün değil, SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alınması gerekiyor. İşte burada bu işlemleri hızlı bir şekilde yapıp yolcuları uçaklarına yetiştirmeye çalışıyoruz. " dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet, Başsavcı, , Haberler