Hakim savcı adaylarına akademik eğitim

Güncel Haberler

ADALET Bakanlığı'nın yürüttüğü, 'Hakim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Projesi' kapsamında birçok Başsavcılık, üniversitelerle işbirliği protokolü imzaladı.

ADALET Bakanlığı'nın yürüttüğü, 'Hakim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Projesi' kapsamında birçok Başsavcılık, üniversitelerle işbirliği protokolü imzaladı. Hakim savcı adayları, beden dili ve stres yönetiminden liderliğe kadar birçok konuda akademik eğitim alıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Türkiye Adalet Akademisi ve adliyelerdeki eğitimlerinde mesleki teorik ve pratik uygulamaları öğrenen hakim savcı adayları, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nce 2019 yılından bu yana uygulanan projeyle kendilerini akademik olarak da geliştirme imkanı buluyor. Başsavcılıkların bulundukları illerdeki üniversitelerle imzaladıkları işbirliği protokolleriyle hakim savcı adayları, beden dili, iletişim, stres yönetimi, öfke kontrolü, liderlik, protokol kuralları, etik, yazım teknikleri, medya okur yazarlığı, hızlı okuma teknikleri gibi konuların da aralarında bulunduğu akademik eğitimler alarak mesleğe daha donanımlı hazırlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye, Güncel, Haberler